Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

ANVÄNDNINGEN AV KRISTALLER för healing, meditation och andlig utveckling

ANVÄNDNINGEN AV KRISTALLER för healing, meditation och andlig utveckling

OHMYGOSSIP – I en värld där stress, ångest och strävan efter ett holistiskt välbefinnande blir allt viktigare förlitar sig människor på uråldriga metoder och alternativa behandlingsmetoder för att hitta balans och frid. En sådan metod är kristallhealing, en mystisk konst, som har fascinerat människor i århundraden. Användningen av kristaller för helande, meditation och andlig tillväxt är en framgångsrik trend inom andlighet, esoterism, häxkonst och magi.

Kristaller som gudomliga gåvor
Kristaller har länge betraktats som heliga gåvor från Jorden. Man tror att de utnyttjar Jordens energier och har unika vibrationsfrekvenser som kan påverka människans kropp, sinne och själ. Kristallentusiaster refererar ofta till detta fenomen som “kristallenergi”.

En resa genom historien
Användningen av kristaller för metafysiska ändamål har en lång historia och har förekommit i olika kulturer och civilisationer. Till exempel smyckade sig de gamla egyptierna med kristaller som lapis lazuli och turkos för att få kontakt med det gudomliga. På samma sätt har ursprungsbefolkningar använt kristaller för andliga ritualer och helande genom generationerna.

Konsten att hela med kristaller
Vid healing med kristaller placeras olika typer av kristaller i eller runt kroppens energicentrum, de s.k. chakrana. Man utgår från att varje kristall har sina egna egenskaper som kan påverka en viss fysisk, emotionell eller mental situation. Exempelvis används ametist ofta för att lindra stress och stärka intuitionen, medan rosa kvarts förknippas med hjärtefrågor och självkärlek.

Balanserande av energier
Kärnan i healing med kristaller är begreppet energibalans. Kristallanvändare tror att vissa stenar kan absorbera negativ energi och främja harmoni i kroppen. Genom att meditera med kristaller, bära dem som smycken eller helt enkelt ha dem i sin omgivning försöker människor att omdirigera sin energi och hitta inre frid.

Vetenskapen bakom magin
Även om healing med kristaller är djupt rotat i andlighet och mystik, har det också uppmärksammats av vetenskapsmän och forskare. Viss forskning visar att kristaller kan ha piezoelektriska egenskaper, vilket innebär att de kan skapa en elektrisk laddning när de utsätts för tryck. Detta fenomen kan möjligen förklara den lugnande och balanserande effekt som många människor upplever när de använder kristaller.

Att välja rätt kristaller
Att välja rätt kristaller för dina behov är en personlig och intuitiv process. Många entusiaster rekommenderar att man besöker kristallbutiker eller marknader, där man kan prova olika stenar och välja dem som passar en själv. Andra förlitar sig på böcker och internetkällor för att lära sig mer om egenskaperna hos olika kristaller. Du måste identifiera din egen sten eller dina egna stenar och hitta dem t.ex. på gatan, på stranden eller när du arbetar i trädgården.

Resan fortsätter
Kristaller erbjuder en intressant alternativ väg till självupptäckt och välbefinnande. Oavsett om du är en erfaren amatör eller en nyfiken nybörjare, erbjuder kristallvärlden en resa av utforskning och förvandling, där det mystiska möter det praktiska och det forntida sammanflätas med det moderna. Kristallernas kraft är inte bara en tro, utan en upplevelse som väntar på att bli upptäckt.

Bild: Unsplash


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory