Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Kyösti Kakkonens lyxiga liv: finsk miljonär spenderar över 80 000 euro per vecka

Kyösti Kakkonens lyxiga liv: finsk miljonär spenderar över 80 000 euro per vecka

OHMYGOSSIP – Kyösti Kakkonen (66) är en finländsk affärsman, konstsamlare och miljonär som är känd som “kejsaren av lågprishandeln” för sin tid som VD för detaljhandelsföretaget Tokmanni. Han är för närvarande VD och ordförande för Kakkonen Group och är känd för sin omfattande samling av designkonst, inklusive några av de mest betydande glas- och keramikkollektionerna i Finland och världen.

“Mitt förhållande till pengar är pragmatiskt, pengar är ett verktyg och summor är siffror. Produkterna jag äger är inte förknippade med statussymboler eller pretentiöshet, och jag köper dessutom alltid bilar begagnade” – Kyösti Kakkonen

I en intervju nyligen med tidningen Me Naiset diskuterade Kyösti Kakkonen sina veckokostnader, som uppgår till över 80 000 euro. Han berättar att mycket av de här pengarna går till konstförvärv, vilket han ser både som att bevara kulturarvet och en investering för framtiden. Kakkonen nämnde också sina två bostäder, det ena beläget i Joensuu, Finland, och det andra i Helsingfors, samt utgifter i samband med restaureringen av en villa han köpte 2019.

I intervjun nämner Kakkonen specifika konstförvärv som han gjorde på tisdagen och spenderade totalt 62 500 euro på två separata verk. Han nämner också utgifter för andra saker som mat och förnödenheter för honom och hans fru Julianna Borsos (52).

Bild: Kyösti Kakkonen (NordenBladet)
Källa: Ohmygossip.com


Tags assigned to this article:
FinlandJulianna BorsosKyösti Kakkonen

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory