Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

13 PRAKTISKA tips för att övervinna flygrädsla

13 PRAKTISKA tips för att övervinna flygrädsla

OHMYGOSSIP – Enligt uppgifter från ICAO flyger mer än 3 miljarder människor om året. Flygrädsla är en av de vanligaste rädslorna, men lyckligtvis är det mycket tryggt att flyga jämfört med att åka bil. Vi presenterar er rekommendationer som flygexperterna kommit fram till och dessa ska lindra flygrädslan.

1. Experterna rekommenderar att inte mörka flygrädslan och att berätta om den för personalen och andra medresenärer. Det känns kanske inte som det första man tänker på men flygrädsla är ingalunda någonting att skämmas för. Det är omöjligt att få stöd från andra om det inte vet om din rädsla.
2. Tvärtom vad folk säger är det inte klokt att medicinera bort flygrädsla med mycket alkohol, för stor mängd alkohol kan öka oron och göra panikattackerna större.
3. Om flygrädslan innebär även höjdrädsla, är det bra att välja en sittplats vid gången i stället för vid fönster.
4. Koppla bort dig från din omgivning! Läs en bok, titta på film eller lyssna på musik.
5. Reagera på ”skakningar” på grund av turbulens som om de var guppar på en väg. Med andra ord, var inte spänd, utan låta kroppen följa med skakningarna (naturligtvis med säkerhetsbältet på!).
6. När du flyger för att övervinna rädslan, välj inte den allra längsta resan utan börja med kortare flygningar med ett så stort plan som möjligt. När man flyger med de största flygplanen råkar man nämligen för färre skakningar och resan blir smidigare.
7. När du väljer sittplats på internet eller vid incheck disken välj plats så långt fram som möjligt, för turbulens känns vanligtvis mycket kraftigare längre bak i planet.
8. Försök dricka vanligt vatten i stället för kaffe. Koffein kan öka oron och dessutom är det vätskedrivande, och planet har även annars torr luft och ger vätskebrist.
9. Kom i tid till flygplatsen, för annars kan stressen öka symptomen på flygrädsla.
10. I Estland håller experterna kurser för att övervinna flygrädslan. Klicka här för att få se mer!
11. Håll ett hårband runt din handled och när du får panik, tänja den och låt den smälla tillbaka mot handen. Många som lider av oron när de flyger har skrivit att plötslig smärta tar bort fokus från flyget.
12. Låt dina vänner och bekanta berätta som sina flygupplevelser. Fråga om olika ljud, känningar och andra detaljer, som de upplever under flyget. På det sättet får du veta vad som väntar dig i detalj.
13. Ta med ett foto eller en annan bild från resmålet och andra saker som har med det att göra. På det sättet kan du känna, att du inte är för gäves i stålfågeln och flyget tar dig närmare dina drömmar, ditt hem eller dina praktiska sysslor.

Foto: OHMYGOSSIP
Källa: Ohmygossip.fi


Tags assigned to this article:
resareseblogg

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory