Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

15 livsmedel som fyller MAGEN men minskar vikten

15 livsmedel som fyller MAGEN men minskar vikten

OHMYGOSSIP – Den mest effektiva dieten är den som ger stadigvarande mättnadskänsla. En sådan diet innehåller proteiner, fibrer och vegetabiliska fetter, bromsar upp matsmältningsprocessen och ämnesomsättning och hindrar stora variationer i blodsockret. Det är inte fråga om magiska livsmedel utan helt vanliga näringsämnen som hjälper till att bränna kalorier 50 % bättre än processade färdiga maträtter.

Potatis
Många tror att potatis är ett livsmedel vars glykemisk index är hög och som ökar aptit och vikt men sanningen är helt annan. Potatis har mycket kolhydrater men trots det är den en grönsak och i medelstor potatis finns nästan 168 kcal, 5 g fibrer och 3 g protein.

Äpplen och päron
Dessa frukter har mycket fibrer och antioksidanter.

Mandel
Att äta mandel minskar aptiten och ger mättnad och kan hjälpa till att avstå från kaloririka mellanmål och för mycket mat. Mandel innehåll vegetabiliska fetter, fibrer och E-vitamin.

Linser
180 ml linser har 11 g fibrer och 13 g proteiner. Jämfört med vitt bröd och pasta varar mättnadskänslan mycket längre.

Mörk chocklad (kakaohalt 70 %)
Tack vare serotonin ger den en känsla av välbefinnande och den ger även magnecium som är en naturlig medicin mot stress.

Citron
Citron innehåller pektin som tar bort hungerkänslan.

Grekisk yoghurt och keso
Båda är hälsosamma livsmedel med protein. De hjälper till och bevarar mättnadskänslan och då slipper man ohälsosamma snacks och att äta för mycket.

Ägg
Två hårdkokta ägg innehåller 140 kcaL, 12 g protein och nödvändiga aminosyror som kroppen behöver men kan inte producera själv. Ägg minskar hungerskänsla och hjälper därmed med att minska matkonsumption.

Lätt kokött
Lätt kött från ko (innerfilé, ytterfilé) har mycket proteiner och nyttiga aminosyror som ger långvarig mättnadskänsla. 120 g lätt kokött innehåller 200 kcal och 32 g protein. Men var försiktig för rött kött har mycket mättade fetter som är farliga för hälsan. Begränsa till en sådan köttportion i veckan.

Het havregröt
Havreflingor ingår i livsmedel som är hälsosamma. Undersökningar visar att het havregröt är mycket nyttigare än till exempel havremüsli med kall mjölk för den minskar hungerskäslan. Havreflingor ger dig energi under en lång tid innan du behöver fatta tag i gaffeln eller skeden igen.

Avokado
Avokados vegetabiliska fetter motverkar inflammationer, en halv avokado innehåller 7 g fibrer. Avokado behåller mättnadskänslan länge. Fetlösliga näringsämnen absorberas bättre i kroppen.

Quinoa
Även om quinoa klassas som flingor är det ändå fråga om fröer från växter som liknar spenat eller rödbetor. De har två gånger mer fibrer än brunt ris, och de behåller mättnadskäslan i betydligt längre tid.

Röd fisk
Röd fisk innehåller proteiner och mättar magen på ett fantastiskt sätt eftersom den innehåller nyttiga aminosyror och omega-2 fetter som mättar magen länge.

Popcorn
Visste du att popcorn tillverkas av fullkorn? En liter popcorn innehåller 3 g protein och 3 g fibrer. Nyttan i popcorn ligger i volymen. När popcorn tillverkas med lite salt och olja tar popcorn mycket plats i magen och minskar kalorier som du annars skulle äta för att bli mätt.

Linfrö
Linfrö ökar mättnad. En tesked linfröer innehåller 37 kcal, 2 g fleromättade fetter, som har omega-3 och 2 g fibrer. Kroppen kan dock inte smälta hela linfröer och därför borde de först malas i mortel eller i kryddkvarn.

Bild: OHMYGOSSIP


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory