Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

4 SAKER som inte lönar sig att göra utomlands när man hyr en bil

4 SAKER som inte lönar sig att göra utomlands när man hyr en bil

OHMYGOSSIP – Det ske allt oftare att man slarvar när man lämnar tillbaka hyrbilen – bilen parkeras i en rad med återlämnade bilar, nycklarna lämnas i bilen och sedan reser man iväg. Ett sådant beteende ökar sannolikheten för senare tvister, hyrfirman påstår exempelvis att den återlämnade bilen på något sätt har skadats. Nu är situationen dålig för det är påstående mot påstående och firman har hyresgästens kontokortsuppgifter. När du granskar bilen med representanten för hyrfirman ger det dig en betydelsefull trygghetskänsla.

Du betalar för alla tillägg som erbjuds
Att betala för alla tillägg är nyttigt enbart för hyresfirman, inte nödvändigtvis för dig själv! Därför tar du med dig om möjligt en egen GPS eller barnstol.

Du börjar köra off-road
Få hyresfirmor tillåter off-road körning med sina bilar och det betyder inte alls att det som är förbjudet är att köra med sin fyrhjulsvän i några ler bad. Om du kör till ett naturunder längre bort, bryter du i praktiken mot hyresavtalet, för att du inte kör bil på asfalterad väg. Till exempel om du fastnar på en sådan plats betyder det att du måste betala extra för bogsering och biltvätt. Utan att tala om skador som kommit på bilens stomme.

Du tillåter att hyresfirman fyller tanken
I alla fall är det billigare att lämna bilen tillbaka med full tank än att ge i uppdrag till hyresfirmans anställda att fylla tanken. Bränslepriset kan variera mycket jämfört med den närmaste bensinstations officiella pris.

Du håller inte återlämningstiden
När man hyr bil är det extremt viktigt att hålla kopp på att inte överskrida hyrestiden. Några ovanligt stränga firmor kräver priset för en dag för att man kommit fem minuter för sent. På samma sätt har några företag böter om man lämnar bilen tillbaka för tidigt! För att undvika alla problem läs avtalsvillkoren noga och respektera bestämda tider.

Foto: OHMYGOSSIP
Källa: Ohmygossip.fi


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory