Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

7 RÄDSLOR som hindrar framgång

7 RÄDSLOR som hindrar framgång

OHMYGOSSIP – Uppenbarligen är det ingen nyhet att framgång kräver mycket arbete och även att frigöra sig från många fördomar och rädslor. Tidskriften Time presenterar sju rädslor som hindrar framgång. Kolla dessa sju saker och frigör dig från dina rädslor!

Rädsla för kritik. Många vågar inte göra ändringar i sina liv för de är rädda för vad andra skulle tänka. Man borde komma ihåg att leva framför allt enligt ens egna drömmar och utan vänners och familjens påtryckningar. I stället ska du tänka på vad dina närstående skulle säga dig när du lyckas och hur du kan hjälpa din egen familj och dina vänner när du väl nått framgång.

Rädsla för fattigdom. Det kan kännas klokare att välja arbete med lön än att starta ett företag. Framför allt för att anställning känns tryggare och ger en känsla av trygghet. Time rekommenderar att fortsätta mot drömmen och sluta tänka på att drömmen kan leda till fattigdom.

Rädsla för ålderdom. Man är ofta rädd för att bli gammal innan drömmen blir verklighet. Ålder nämns som hinder för att byta jobb och förklaring när man kommit en bit på karriärstigen och livet har stabiliserat sig. I själva verket är inte åldern en viktig faktor när man byter jobb – de avgörande sakerna är kunskaper och viljan att åstadkomma något.

Rädsla för att misslyckas. „Men om“-frågor besvärar oss ofta. Ofta förblir de bara tankar för vi tänker att sakerna inte utvecklas som vi vill och risken att misslyckas är stor. I stället för att tänka på eventuella misslyckan borde man göra en bra plan på hur man uppnår ens drömmar.

Rädslan för att såra andra. Människor som satsar på karriär och framgör beskrivs ofta stolta och egoistiska. När man vill nå egen framgång lönar det sig inte att vara rädd för att ge ett intryck av stolthet när du är målvedveten. Människor som tycker om dig stöttar dig ändå och är stolta över dig när du lyckas även mera. Och i hemlighet beundrar även andra dig och för dem är du en förebild.

Rädsla verkar dum. För att få framgång måste man våga svinna motströms, och då ska man inte börja tänka vad andra tänker om dig och om ditt sätt att göra saker på verkar udda eller dumma. Snarast verkar du vara dum om du inte gör nåt och inte försöker komma framåt.

Rädsla för att lyckas. Det kan kännas lite konstigt men ett av hindren för framgång är rädslan för att lyckas. Time skriver att vi lär oss som barn att stor framgång är omöjlig att uppnå och att livet är lidande och kamp. Det ska man inte anamma utan man ska uppmuntra en egen och andras utmaningar och kämpa mot framgång.

Bild: Illustrativ. (OHMYGOSSIP/Mika Pulkkinen)


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory