Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Akne karta eller VILKEN SLAGS problem avslöjar finnar i hakan, höfterna eller bröstet?

Akne karta eller VILKEN SLAGS problem avslöjar finnar i hakan, höfterna eller bröstet?

OHMYGOSSIP – Akne är ett problem som de flesta har stött på i mindre eller större utsträckning i sina liv. Enligt olika rapporter förekommer akne hos 60–80% av människor mellan 12 och 24 år, vilket gör akne till den vanligaste hudsjukdomen. Akne eller finnar är en kronisk inflammatorisk sjukdom. Akne i ansiktet, ryggen och ibland även på bröstet ger rödaktiga kvisslor, varbölder, öppna komedoner (pormaskar) och stängda komedoner. Ibland uppstår svår akne med igentäppta porer med var inuti huden.

Acne-karta:

1 – HAKA OCH HALS: Hormoner är de vanligaste orsakerna till akne på käken och halsen, vilket indikerar ett överflöd av binjurarnas hormoner. En annan orsak är stress eller överanvändning av socker. Dessutom kan akne orsakas av för trånga kläder och hudkontakt med svart hår.

2 – 3 – SKULDROR: Stress. Finnar i detta område visar att du ofta känner dig tom, oskyddad och sårbar. Om du bara har finnar på ena axeln, är det möjligt att orsaken beror på att axelremmen är för stram eller att bh-axelbanden hos flickor är för strama.

4 – BRÖSTKORG: Kvinnliga könsorgan. Har du kläder gjorda av syntetiska material som polyester eller nylon? Är du säker på att du inte har någon svampsjukdom (i synnerhet om finnarna är små och med vita toppar och inte påverkas av vanlig akne-behandling) eller allergi? Om ingen av dessa är stämmer med dig kan det bero på felaktig kost, och finnarna försvinner inte innan du har ändrat din diet. Detta gäller också för intag av kryddade potatischips och kolsyrade drycker.

5 – 6 – HÄNDER: Vitaminer. Finnar i detta område är vanligtvis under huden, utseendet på handen är som gåshud. Orsaken – dålig blodcirkulation och ett stort antal döda celler runt hårsäckarna. Som en behandling kan du prova på en systematisk peeling och fuktgivande kräm som innehåller salicylsyra. Om det ens det fungerar betyder det att din kropp inte kan hantera vitaminerna i maten

7 – MAGE: Blodglukosnivåer. Det finns nästan inga talgkörtlar i buken, så akne i detta område är ett sällsynt fenomen. Men om det finns akne där ändå, finns det två skäl – antingen har du hög blodsockernivå eller så bär du för trånga kläder.

8-13 – 14: IMTIMOMRÅDEN OCH BAK: Det finns vanligtvis tre huvudorsaker: smutsiga eller för små underkläder, extremt torr hud och fel näring. Rökning, att äta fet, starkt kryddad och skadlig mat som potatischips, coladrycker, hamburgare och annan snabbmat, liksom alkohol, orsakar slaggprodukter och gifter i kroppen, som sedan utsöndras genom hudens porer. Kliniska studier har visat att noggrann daglig rengöring av huden hjälper till att förhindra uppkomsten av nya finnar.

9 – 10 – BEN OCH LÅR: Allergier eller känslig hud. Finnar och akne i detta område är vanligtvis en reaktion på rengöringsmedel, duschgelé eller tvättmedel för kläder. Dessutom kan orsaken vara inåt växta hårsäckar. Ett lätt peeling och fuktgivande anti-komedonkräm hjälper dig.

11 – 12 – RYGG: Nerver och kvinnors könsorgan. Detta är den vanligaste typen av akne. Det finns många orsaker till detta: överdriven talgkörtelfunktion, icke-andningsbara kläder gjorda av syntetiska material, felaktig näring och skadliga vanor. Var uppmärksam på dem och ändra dina matvanor. Vanligtvis hjälper det.

Apoteksprodukter som hjälper till att reglera talgkörtlarnas funktion och kan lindra akne:
1. E&S Pion- och kristallsalt tvål, som allmänheten snart kallade för aknetvål.
De huvudsakliga orsakerna till problemhud är för stor fettproduktion, talgkörtlarnas hornstörningar, långsam mikroblodcirkulation i huden, hormonella störningar och bakterier. Talgkörtlarnas funktion är att producera fett i organismen. Om de fungerar långsamt når fettet, som är avsett att återfukta och skydda huden, inte upp till hudens yta tillräckligt snabbt och börjar istället att samlas i hårsäcken, där det tillsammans med döda celler orsakar tilltäppta porer eller komedoner.

Elisheva & Shoshanas “Pion- och kristallsalt tvål” är en effektiv tvål för akneproblem på grund av dess rengörings och hudskyddande egenskaper. Himalaya kristallsalt i tvål innehåller nästan hundra naturliga mineraler som människokroppen behöver, reglerar talgkörtlars funktion, påskyndar blodcirkulationen och har en antibakteriell effekt.

2. Magnesiumolja Natura STARK 31% kroppsspray
Elisheva & Shoshanas magnesiumpreparat har också varit till stor hjälp vid akne. Magnesiumklorid är ett 100% organiskt och naturligt medel i borttagning av giftiga ämnen och tungmetaller och återställning av kroppens mineralbalans. Det reglerar kolesterolproduktionen och är en god normalisering av blodtrycket. Spraya på huden, låt verka och skölj med ljummet vatten. När man sprayat E&S Magnesiumolja på huden absorberas den supersnabbt i huden och når cellerna på 5–15 sekunder!

3. Lavendel och kristallsalt badsalt
Elisheva & Shoshana handgjorda ”Lavendel och kristallsalt badsalt” är ett naturligt badtillskott som är brett verkande och för huden närande och lugnande, och det ökar välbefinnandet. Det innehåller mängder av antioxidanter, som ger kroppen extra skydd och hjälper till att uppnå och bibehålla hälsosam vikt. Kristallsaltet innehåller nära ett hundra naturliga mineraler som är nödvändiga för den mänskliga kroppen, reglerar talgkörtelns funktion, påskyndar blodcirkulation och det har antibakteriell verkan. Lavendel (Lavandula angustifolia) förstärker väggarna i blodkärlen på hudens yta, minskar irritation på huden och hjälper till i kampen mot hudproblem, föryngrar och verkar som ett naturligt lugnande ämne. Påverkar positivt på välbefinnandet för det reglerar kortisolnivån (viktig stresshormon) i blodet.


Bilder: ElishevaShoshana.com
Källa: Ohmygossip.fiAnnons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory