Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

AV DESSA enkla men viktiga skäl bör ditt hår aldrig tvättas på kvällen

AV DESSA enkla men viktiga skäl bör ditt hår aldrig tvättas på kvällen

OHMYGOSSIP – Vackert hår är resultatet av rätt näring, hälsosam livsstil och ständig vård. Hårexperter idag delar inte bara användbara råd om schampo och hårinpackningar, men i dagens avancerade samhälle har mycket specifika tips presenterats även på behandlingstider. Tvättar du håret på kvällen eller på morgonen? Om du vill att ditt hår ska se levande och glänsande ut bör du noga välja när och hur du ska ta hand om det.

En stor andel av människor väljer att tvätta håret just på kvällen för att spara morgonens värdefulla sovtid. Tyvärr kan fuktigt hår förstöras på natten och sammanfattningsvis tillbringar du ännu mer tid på morgonen eftersom vått hår är skörare och lätt blir trassligt. Det är inte heller bra för håret med tryck och nötning som händer under natten och som är mer stressande för vått hår. Resultatet blir kanske inte heller trevligt när du på morgonen märker att håret har torkat upp intrasslat.

Ett annat problem som kan uppstå när man går och lägger sig med vått hår är inte trevligt. Det är svamp eftersom de gillar en varm och fuktig växtmiljö. Att sova med vått hår bidrar till hårbottenproblem och mjäll. Sporer kommer också på kudden, vilket i sin tur orsakar andningsproblem, snuva och allergier.

Men om du ändå vill tvätta håret på kvällen är experternas främsta råd: torka håret innan du lägger dig och helt enkelt fläta det.

Å andra sidan, för dem som inte vill förlora ett endaste hårstrå, är rekommendationen följande: Ge näring och rengör hårbotten på kvällen och tvätta det på morgonen! Eftersom hårets vitalitet, glans och styrka kommer från hårbotten är det vettigt att använda Elisheva & Shoshanas mycket effektiva hårspray Hair Energy Maximus+ som innehåller magnesium på kvällen, och den tar bort de kalcium salter som samlas i hårbotten som hämmar ämnesomsättningen i hårstråna och syresättningen i hårbotten. Låt sprayen fungera över natten och tvätta bort den på morgonen med ett pH-vänligt E & S-hårbottenschampo som fräschar upp blodflödet till hårbotten, ger näring till hårrötterna och stöder tillväxten av sprött och / eller brutet hår.

Foto: Pexels
Källa: Ohmygossip.ee


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory