Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Barn som är 1,5 år gamla kan känna av spännigar mellan sina föräldrar

Barn som är 1,5 år gamla kan känna av spännigar mellan sina föräldrar

OHMYGOSSIP – Antropologen Mark Flinn och Barry England har i sin analys visat att barn till föräldrar som ofta grälar har stresshormon kortison i högre nivå än barn som har en lugnare hemmiljö.

Barn som lever i stressiga miljöer är tröttare och sjukare, de leker mindre och sover dåligt. Att leva i kronisk stress påverkar barnet växande hjärna och skadar hippocampus och därmed förmågan att lära och komma ihåg. Dessutom att leva mitt i destruktiva konfliker gör det svårare för barnen att skapa goda relationer till jämngamla och det förbli så även i vuxen ålder.

Undersökningarna visar att barn som är 1,5 år gamla känner av spänningar mellan föräldrarna. Barn blir osäkra på grund av föräldrarnas gräl och har sämre anpassningsförmåga i skolan. Det har visat sig att även 19-åringar är känsliga på grund av grälande föräldrarna, vilket tydligt bevisar att barnen egentligen aldrig vänjer sig vid gräl.

Bild: OHMYGOSSIP


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory