Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Börja jämföra dig med dig själv och inte med andra, dvs 5 SÄTT för att öka kärlek, omsorg och respekt för dig själv

Börja jämföra dig med dig själv och inte med andra, dvs 5 SÄTT för att öka kärlek, omsorg och respekt för dig själv

OHMYGOSSIP – Hur älskar man sig själv? Vad ska man göra för att ha självrespekt? Hur bryr man sig om sig själv? Det viktigaste och mest betydelsefulla förhållandet vi har i våra liv är det med oss ​​själva. I våra egna liv har vi huvudrollen. Det är inte alltid en enkel resa att älska sitt eget jag, men här är några tips från Hedvig Evers bok “Lyckokonstnär” för att hjälpa dig skapa en bättre relation med dig själv.

1. Ta fram papper och penna. Utvärdera de fem relationer som är viktigast för dig genom att markera med plus dem där du känner dig uppskattad, lycklig och verkligen sedd och med minus dem som får dig känna dig begränsad, änslig, obekväm. Minska sedan tiden med relationer med minustecken och avstå från dem helt till sist.

2. Reservera minst en halvtimme varje dag bara för dig själv och gör något riktigt roligt så att ingen annan är inblandad: gör till dig själv ett aromabad (du får en riktigt fantastisk känsla med E&S lavendelsalt, till exempel), simma, rid i skogen, läs en timme din favoritbok, glöm alla dina plikter, luta dig tillbaka och gå sedan ut på promenad, gör dig själv en playlist med din favoritmusik, stäng av telefonen mitt på dagen och cykla.

Med andra ord, gör de saker du gillar mest genom att göra dem helt själv utan att involvera andra. Och gör det varje dag.

3. Lär dig och öva att säga “NEJ” och “JA” utifrån dina egna önskningar och undvik att föreställa andra människors önskningar, tänka för dem och ta hänsyn till deras känslor. Om du känner att du gillar något eller vill delta i något, säg “JA”, men om du inte gör det, så säg “NEJ”, utan ursäkt och utan någon längre motivering.

4. Försök gradvis att ge upp behovet av att vara i topp och att glädja andra. Om du är en perfektionist och gillar att göra allt till det yttersta, kan du öva på att lämna saker halvfärdiga och gör någonting annat i stället och du lär dig att njuta av det utan att anklaga dig själv eller skylla på dig själv för att du lämnade ärendet ofärdigt.

Om du är av den typen som har svårt att få saker att bli färdiggjorda, avstå från roliga saker tills du är klar, och du kommer få känna att du avslutade arbetet före tidsfrist, i tid eller att du fick positiv feedback.

5. Börja jämföra dig med dig själv och inte med andra. Är du mer kärleksfull, mer omtänksam, har du mer förståelse idag än för ett år sedan? Förstår du konsekvenserna av dina ord, handlingar och attityder till dig själv och andra tydligare i dag än du gjorde för ett år sedan?

Gör du något litet varje dag som visar att du vet hur du kan ta hand om dig själv – hitta tid för en anständig lunch, äta hälsosam mat, ha kläder i rätt storlek och i rätt stil som passar dig, uttrycker du med ord och tankar tacksamhet för allt i ditt liv idag jämfört med igår?

När du börjar engagera dig i dig själv i stället för andra människor kommer du snart att märka tre viktiga förändringar: din självkänsla kommer att stiga, din hälsa kommer att förbättras och kvaliteten på dina relationer blir mer tillfredsställande.

Allt detta börjar i det ögonblick du bestämmer dig för att det är du som har huvudrollen i ditt eget liv, att du kan ändra alla aspekter om du vill och du lär dig att njuta av ansvaret för att göra ditt liv vackert med en ökad känsla av frihet, lycka och fred.

Ändra ditt liv och känn kärlek och framför allt ta hand om dig själv så att du kan erbjuda detsamma till dina nära och kära!

Foto: Pexels
Källa: Ohmygossip.ee


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory