Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Helena-Reet: ”Chateau Des Souks” i Marrakech – Marockanska handvävda exklusiva mattor! GALLERIA!

Helena-Reet: ”Chateau Des Souks” i Marrakech – Marockanska handvävda exklusiva mattor! GALLERIA!

OHMYGOSSIP – Marockansk handvävd matta är ett naturlig och lyxigt originalverk som ger varje hem karaktär och extra lyster. En handvävd matta tål vatten, den är 10 % naturprodukt och slits först efter årtionden. En sådan här matta behöver bytas ut under en människas livstid bara om man vill förnya inredningen i hemmet.

Handvävda mattor med traditionella mönster ges inom familjen som arv från en generation till annan. Spår av slitage ökar värdet av en matta som är flera årtionden gammal. I Norden kan man jämföra detta med folkdräkters kjolar och förkläden som används från generation till generation och varje hantverk har sitt eget växande värde.

Att göra en handvävd matta kräver tid och är därför dyrt. En bra matta har ett pris värt mattan (de minsta mattorna har priser från 600 euro). När man är turist i Marocko kan det slå en att man funderar på två saker – om mattorna verkligen är äkta (handgjorda och inte maskintillverkade) och hur ordnar man mattans transport hem.

Till den första frågan är det svårt att hitta ett enkelt svar – det finns säkert till salu både äkta och falska mattor men för att inte bli lurad är det bäst att fråga på hotellet eller hos guiden var man kan köpa äkta varor.

Ett ställe där man med säkerhet kan hitta handvävda mattor av kvalité är en affär för mattor och antikviteter på torget i Marrakech ”Chateau Des Souks” (44, Souk Semmarine Marrakech). ”Chateau Des Souks” ordnar en fin mattshow till kunden som är intresserad av att köpa mattor – serverar mintte och sprider ut framför fötterna på en den ena vackra mattan efter den andra. Det du köper skickas direkt hem till dig och du behöver inte bry dig om transporten! Trevligt och tillförlitligt ställe!

I samma affär kan man skaffa sig vackra antikviteter. Det är en riktig pärla mitt på det stora torget i Marrakech (souk)!

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory