Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Den 11-åriga violinisten från Estland, Estella Elisheva trollbinder världen med klassiska musikstycken

Den 11-åriga violinisten från Estland, Estella Elisheva trollbinder världen med klassiska musikstycken

OHMYGOSSIP – Enligt den amerikanska publikationen famousbirthdays.com är femteklassaren i den judiska skolan i Tallinn, den elvaåriga Estella Elisheva en ovanligt begåvad tjej, som de amerikanska tidningarna under de senaste två åren kallat för den nästa Taylor Swift på världens musikhimmel. Estella Elisheva, som redan som sjuårig trollband med sitt violspel hundratusentals människors hjärtan, är ödmjuk och säger att hon inte vill axla någon annans mantel.

“Berömd, igenkänd och beundrad är det säkert intressant att vara, men att vara väldigt berömd intresserar egentligen inte mig, jag är till och med rädd för det”, säger den unga violinisten till NordenBladet. Hon håller på att skapa sig ett namn i världen.

Svenska, finska, engelska och amerikanska mediekanaler och de mest kända dagstidningarna har kallat Estella Elisheva som den mest begåvade unga violinisten och kompositören i världen idag. Hon har i utländska medier upprepade gånger jämförts med världsberömda pop-violinister som Lindsey Stirling och Taylor Davis. “Jag gillar dem start men jag övar, skapar och gör lite annorlunda musik. Jag gillar mer klassisk musik och mina stora förebilder är Andrew Lloyd Webber, Claude Debussy, Giuseppe Verdi, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach, Frédéric Chopin. Jag lever på ett sätt under det förra århundradet, i det förgångna. Som om jag inte ens var född” säger den unga violinisten Estella Elisheva till NordenBladet.

“Jag gillar att öva klassiska stycken, deras skapande är så glimrande, ojämförbart, mäktigt! Jag försöker komponera själv. Jag skulle egentligen vilja musicera med Alma Deutsch som är ett år äldre än jag, jag skapar mycket musik även på egen hand, jag tycker om stillheten och om att vara ensam, och jag gillar egentligen inte att bli jämförd med någon annan, var och en är en egen person”.

“Min fiollärare Kaari Klesment, min musiklärare Inna Kandel och min mor Helena-Reet Ennet har påverkat mig mest. De är mycket fina, jag skulle vilja säga otroliga och ovanliga människor, som på en och samma gång kan förmedla energi, kraft, styrka, hopp, mystik. De vet extremt mycket om musik. Om jag är värd någonting så är det helt och hållet deras förtjänst”, säger den unga Estella Elisheva.

Hon är sannolikt den yngsta violinisten i världen som kunnat väcka så mycket uppmärksamhet. Hon har lyckats samla över en halv miljon aktiva fans världen över och många teatrar på olika håll i världen vill ha hennes konserter.

Estella Elishevas Instagram utskick kan man se HÄR, Twitter HÄR och Facebook HÄR.

Här under finns även fotografier på den elvaåriga Estella Elisheva.

 


Källa: NordenBladet.eeAnnons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory