Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

DESSA 4 föremål lönar sig att lämna hemma när man reser

DESSA 4 föremål lönar sig att lämna hemma när man reser

OHMYGOSSIP – Många av er har säkert mött situationer på resan att resväskan är full av saker men just dessa är helt onödiga. För mycket bagage eller rädslan för att förlora saker kan förstöra hela resan. Vi visar här fyra rekommendationer som det lönar sig att fundera över före resan.

Värdefulla smycket och föremål med affektionsvärde
Mycket dyra smycket som har högt affektionsvärde för dig lönar sig att lämna hemma, för de kan försvinna och de är bra föremål för ficktjuvar. I synnerhet för hotellen vanligtvis inte står för värdesaker som förvaras i hotellrum. Ta inte med en silverbrosch som du fått från din mormor eller ringar som gått i arv i släkten i generationer – om ett sådant föremål skulle försvinna, skulle det vara mycket sorgligt.

För många böcker
Att läsa är en bra sak, men överdriv inte och gör inte annars en trevlig resa besvärlig genom att bära böcker. En eller två böcker är en rimlig mängd. Flera brukar blir tungt och det kan man ta hänsyn till i synnerhet om man reser med budgetflyg. Numera kan man ladda ner appar i smartfones som gör det möjligt att läsa e-böcker eller så kan man läsa dem i läsplattor, exempelvis i Kindle.

Stor kudde
Det är sant att det blir obekvämt för nacken i flygplan i synnerhet på långresor och nacken behöver extra stöd. Att ta med sig en stor kudde hemifrån tar för mycket plats i resväskan. Nästan alla större flygbolag erbjuder kuddar på långresor, vilket gör tillvaron bekvämare. För buss- eller tågresor kan man satsa på uppblåsbara nackkuddar som tar betydligt mindre plats än kudden från sängen hemma.

Hela nyckelknippan
Framför allt upprepa inte många människors fel, med andra ord håll nycklarna tryggt isär från resväskan! Och tag med från nyckelknippan enbart den nyckeln som du behöver för att komma in i ditt hem. Andra nycklar kan man med fördel lämna hemma, du har ingen användning för kontorsnyckeln eller garagenyckeln på resan.

Foto: OHMYGOSSIP
Källa: Ohmygossip.fi


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory