Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

FEM POSITIVA faktorer orsakade av kärlek

FEM POSITIVA faktorer orsakade av kärlek

OHMYGOSSIP – Vi vet alla att förälskelse och kärlek ger oss en fantastisk känsla, men visste ni, att det också finns verklig vetenskap bakom det? Att bli förälskad fyller våra nerver med hormoner som orsakar en känsla av välbefinnande, så det är inte konstigt att känslan är så tilltalande. Många vetenskapliga studier bekräftar att förälskelse är till nytta för både fysisk och mental hälsa. En lycklig relation främjar ett långt liv och ett lyckligt liv!

Här följer fem positiva skäl till att förälskelsen är bra för din hälsa:

1. Sänkt stressnivå
Forskare vid Chapel Hill University i Nord Karolina fann att krama och hålla i handen frigör oxytocin i kroppen, vilket sänker nivåerna av stresshormon, ökar smärttoleransen, förbättrar humöret och sänker blodtrycket. Många andra studier har också bekräftat att förälskelse och kärlek minskar stressnivån. Och eftersom stress anses vara orsaken till så många sjukdomar, är det inte konstigt att människor i en kärleksfull relation lever längre eftersom deras stressnivåer är lägre.

Psykiater Joseph Hulett har sagt, ”Människor är sociala varelser med ett biologiskt behov av att hitta en relation. Om de inte hittar det kommer de att drabbas av stress”. Julianne Holt-Lunstad, professor vid Brigham Young University, håller med föregående forskare och säger att våra relationer hjälper oss att hantera stress, och om vi har någon att vända oss till för känslomässigt stöd och råd är det ett bra skydd mot de negativa effekterna av stress.
Den lägre stressnivån ger oss också friskare hud och en smalare midja. Förhöjda stressnivåer är förknippade med förhöjda kortisolnivåer. På grund av kortisol tenderar fettvävnad att samlas framför allt i midjan och hudproblem uppstår lättare.

2. Starkare immunsystem
Lyckliga par som hanterar sina ömsesidiga missförstånd på ett positivt sätt har också ett bättre fungerande immunsystem än de som inte klarar av sina missförstånd. Forskare som har observerat hur par uppträder i en konfliktsituation med varandra har funnit att de som argumenterade optimistiskt och kärleksfullt hade ett starkare immunsystem än de som visade en stark negativ inställning till varandra under kontroversen.

3. Smärtlindring
Studier har visat att individer som upplevt en elektrisk chock beskrev en lägre smärtnivå om de samtidigt fick hålla den person de älskade i handen. Kvinnliga testpersoner som var i ett lyckligt äktenskap upplevde smärtan mindre när de fick hålla sina makar i handen. Hjälp från vänner är viktigt, men en älskad person kan minska känslan av smärta ännu bättre.

4. Bättre fysisk kondition
Par som tränar tillsammans uppnår bättre resultat än de som tränar ensamma. Näringsrådgivaren och tränaren Jay Cardiello har sagt: ”Nästan hälften av människor som tränar ensam avbryter sitt program efter det första året, men två tredjedelar av dem som tränar med en älskad person fortsätter att träna”. Det har också visat sig att de som tränar med sin partner gör det 12-15% mer effektivt. Om det finns en kär anhörig bredvid dig som inspirerar dig för ett gemensamt mål, lönar det sig verkligen.

5. Bättre allmänt välbefinnande
Vid Rutgers universitet konstaterades det att när människor tittar på en bild av sin kära partner, ökar dopaminnivån i hjärnan. Dopamin är förknippat med ökad energi, en positiv syn på livet och en allmän känsla av välbefinnande.

Foto: Pexels
Källa: Ohmygossip.ee


Tags assigned to this article:
kärlek

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory