Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Fotoutställning “Estlands egna blå” av modestudenter vid Estlands konstakademi i varuhuset Kaubamaja i Tartu

Fotoutställning “Estlands egna blå” av modestudenter vid Estlands konstakademi i varuhuset Kaubamaja i Tartu

OHMYGOSSIP – Den 12 oktober lanserades modehösten i Tartus Kaubamaja med den etnografiska ”Modeutgivare 2019” och då öppnades utställningen ”Estlands egen blå” med produktion av studenter vid Estlands konstakademi. I en modern miljö kombinerar fotoutställningen mode, natur och kulturarv. Utställningen, som gjordes för att fira Estlands Eesti 100-årsjubileum, var förra året öppen på museet i Pärnu.

“Jag är verkligen glad över att utställningen, som är ett resultat av modestudenternas mycket långa och gedigna projekt, kommer till Tartu”, sade chefen för modeavdelningen vid konstakademin Piret Puppart. “Den blå färgen i hjärtat av utställningen representerar vår nationalitet, våra värderingar och vår kulturhistoria utomordentligt bra – lite kall och nordisk, lite djup och tyst, vid första anblicken ouppnåelig och avlägsen.”

Utställningen är baserad på de traditionella temana i estniska folkdräkter och tolkar konstnärernas syn på det som är estniskt, utvecklingen av estniskt mode kultur och kopplingen till naturen. Klädkollektionerna på bilderna färgades och formades i Estlands egna blåa nyanser, som uppnåddes med växter som förekommer naturligt i Estland och som ger en blå färg.

Utställningen samlar mode, natur och kulturarv – en komplex utställning som skapar en öppen dialog mellan utställaren och besökaren, naturen, konsten och folkkulturen och människan.

Fotoutställningen “Estlands egen blå” finns på tredje våningen i varuhuset i Tartu och kommer att vara öppen från den 12 oktober till den 6 november. Utställningen är gratis.

Konstnärlig ledare och idéskapare: Piret Puppart
Konsult: Liisa-Maria-Anette Samm
Konstnärer: Edvard Hiietam, Külli-Triin Laanet, Karita Kärmet, Hannes Rüütel, Kreet Kärner, Nele Kurvits, Andreas Kübar, Eliise Saar och Kadi Adrikorn
Fotograf: Virge Viertek
Stylist: Gerly Tinn
Make-up och hår: Mammu
Modeller: Hanna Brita Kähari (AL Model Management) och Alan (Sage Management)
Kurator: Aleksandra Ehte

Källa: Ohmygossip.ee


Tags assigned to this article:
Estlands egen blåModeutgivare 2019

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory