Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

HAR DE RIKA sex oftare och VARFÖR har man sex mer sällan idag?

HAR DE RIKA sex oftare och VARFÖR har man sex mer sällan idag?

OHMYGOSSIP – Sett från sidan verkar det som att rikare människor skulle vara lyckligare. Sex frigör tre olika neurokemikalier i hjärnan som ger en överväldigande känsla av välbefinnande i hela kroppen. Men enligt CNNs nyhetsbomb har vi i vårt samhälle mindre sex än någonsin tidigare.

År 2000 brukade uppskattningsvis 18,9 procent av männen i åldern 18-24 år inte ha sex, men år 2018 hade denna siffra redan stigit till 30,9 procent. När allt kommer omkring vet vi redan att ju äldre vi blir, desto mindre sex har vi i vårt dagliga liv. Kvinnor i åldrarna 25-34 lider av en liknande brist på sex.

Varför har vi mindre sex idag?
När en större handling har gjorts i form av en sexdebut börjar andra faktorer spela in. I det västerländska samhället har vuxen ålder och skapandet av varaktiga relationer avsevärt flyttats framåt i åldern jämfört med till exempel Asien. På 1960-talet gifte kvinnor sig i genomsnitt i 20-årsålder och män i 23-årsålder, men idag äger äktenskap rum tio år senare. Barndomen fortsätter genom att fortsätta gå i skolan och bo bekvämt med föräldrarna. Det är dock svårare att leva ett livligt sexliv under föräldrarnas tak. Hela samhället har skjutit upp vuxenlivet. Vi bor längre hemma, börjar arbeta senare och betalar våra egna räkningar själva.

Vad är sambandet mellan inkomst och sex?
Analytiker tog under 4000 män och 5 000 kvinnor under observation och undersökte frekvensen för sex och inkomst. Det fanns en tydlig bild av att män, särskilt de som inte hade något jobb alls eller tjänade mindre än genomsnittet, också hade mindre sex. Nästan en tredjedel av männen led av brist på sex. När det gäller kvinnor påverkade inte inkomsten deras njutning så starkt.

Män definierar sig själva genom sitt arbete. När en kvinna frågas vem hon är, är svaret vanligtvis namnet. När man ställer samma fråga till en man, är svaret vad han har för jobb. Om mannen inte har ett jobb eller om han inte är nöjd med sin inkomst, är hans självkänsla svagare. Det påverkar i sin tur hans libido.

I en tid där vi tillbringar orimligt mycket tid framför skärmar, fyller vi vår lediga tid med meningslöshet istället för att uppmärksamma våra nära och kära. Du behöver inte vara rik för att ha sex och kvinnor längtar inte efter män mer på grund av deras pengarna. Det som begränsar mänsklig njutning är personen själv. Det gör inte pengarna. Vi sitter fast framför Facebook, Instagram eller tittar på Netflix istället för att leka med våra nära och kära. 46 procent av männen under 40 år tittar på porr till och med varje vecka, en situation som har blivit en ny norm.

Bild: Pexels
Källa: Ohmygossip.fi


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory