Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Hårfärg och stereotyper – KOLLA vad hårfärgen berättar om din karaktär

Hårfärg och stereotyper – KOLLA vad hårfärgen berättar om din karaktär

OHMYGOSSIP – Hårfärg är relaterad till genetik, som är en kombination av dina förälders hårfärg. Hårfärg bestäms av det speciella pigmentet melanin som finns i pigmentcellerna, melanocyterna, i hårets hårsäckar. När melanocyter inte längre producerar pigment börjar det växande håret vara grått, säger Ohmygossip.ee.

Det finns många stereotyper förknippade med den naturliga färgen i vårt hår: blondiner är dumma, rödhåriga är temperamentsfulla och de med brunt hår är mystiskt vackra. Även om vi tror att det bara är antaganden är det ingen hemlighet, att en person ofta skapar ett första intryck av en annan person baserat på hårfärg. Forskare har nu bevisat att vissa stereotyper faktiskt kan ha verklighetsförankring. Kolla, om din karaktär passar ihop med din hårfärg.

Blont hår
Många av er måste ha hört uttrycket “blondes have more fun“, vilket betyder att blondiner har ett roligare liv. Enligt forskare är detta påstående sant – blonda kvinnor vet hur de kan njuta av livet mer, de oroar sig inte så mycket och de lever mindre stressigt. Det antas att detta också gäller färgade blondiner – till exempel när en mörkhårig kvinna färgar sig blond, blir hennes attityd gladare och hon känner sig sexigare. Påståendet om att blondiner är dummare stämmer inte längre – blonda kvinnor anses vara exakt lika smarta som brunetter.

Ljusbrunt hår
Ljusbruna personer är själfulla till sin karaktär. De är har skiftande humör och agerar snabbt, men samtidigt är de också sympatiska mot andra människor. Deras aktiviteter handlar främst om kreativitet. Dessa människor har långvariga förhållanden eftersom de är redo att erbjuda sin partner kärlek med en viss måtta av självuppoffring. Människor med ljusbrunt hår är vanligtvis mycket snygga. De behöver mycket kärlek i sina liv för att lyckas i livet.

Brunt hår
Majoriteten av Nobelprisvinnarna är brunetter. Även om de är mycket flitiga, tenderar de att ge upp lätt. Brunetter är allvarliga och söker långsiktiga relationer. Konstigt nog är brunetter mer benägna att bli skalliga, och dessutom mer benägna att bli beroende av nikotin.

Potatisfärgat hår
Dessa människor har en stor förmåga att ta hand om sig själva. De är till viss mån själviska, men samtidigt kan de visa känslighet och empati gentemot andra människor. De gillar glädje och underhållning. De är snygga människor. Deras kärleksförhållanden är intensiva och ovanliga, men de kan också vara kortvariga. De är människor som sticker ut från mängden för sina ovanliga och uppfinningsrika egenskaper. De är fascinerade av sådant som är nytt och modernt och är alltid redo att fånga dem snabbt. De tycker om livet med olika slags utmaningar. Även om de kan verka vara säkra och starka människor, är deras karaktär känslig och sårbar.

Rött hår
Rödhåriga är jordnära människor. De tillåter inte att materiella önskemål rubbar dem. De är s.k. naturbarn. De är oberoende och psykiskt mycket säkra. När de kommunicerar med andra människor är rödhåriga trevliga, fascinerande och lojala. Praktiskt taget kan alla lita på dem. De är mycket uppmärksamma på sina nära och kära. För att säkerställa välbefinnandet för sina närmaste är de redo att göra många uppoffringar i sina liv. I många fall har de dock många förvirrade känslor eftersom de inte kan avgöra exakt vad de vill ha ut av sina liv.

Svart hår
Svarthåriga människor är mycket sensuella. Hemlighållandet hör också till deras natur. Svart är inte en mycket vanlig hårfärg och dessa individer delar vanligtvis inte sina åsikter och tankar med andra. De är till viss del eremiter och föredrar att gå hemligt mot sina mål. De kan vara ganska temperamentsfulla. I själva verket är de nervösa människor eftersom de kan ha en hel del förvirrade känslor, för vilka de ofta inte kan hitta lättnad.

Foto: (Universe Organization L.P., LLLP/Fadil Berisha)
Källa: Ohmygossip.ee


Tags assigned to this article:
Hårfärgkaraktär

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory