Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Helena-Reet: Bilresa till Finland redan nästa vecka! I jakt efter extrem lyx

Helena-Reet: Bilresa till Finland redan nästa vecka! I jakt efter extrem lyx

OHMYGOSSIP –  Redan nästa veckoslut (den 20 oktober) börjar jag med barnen en fullkomligt unik resa. Det blir en resa, som bara få erfarna resenärer vågar sig på. Jag har nämligen planer på att resa runt med bil praktiskt taget i hela Finland – jag är den enda chauffören, som resesällskap har jag två döttrar (Estella Elisheva som är 12 år och Ivanka Shoshana som är 10 år).

Ivanka Shoshana är autistisk – enligt pappren är hon svårt handikappad. Uh, det låter så hemskt, för i verkligheten är hon pigg och ursnygg, men att resa med henne är någonting helt annat än att resa med ett vanligt barn. I det hänseendet har jag aldrig gett henne ”nåd” – hon har deltagit i alla mina extreme-aktiviteter, för jag tar medvetet barnen med mig överallt och därför kan jag säga att utvecklingen, jämförd med många andra barn med samma diagnos, är verkligen häpnadsväckande. Allting beror givetvis på barnet, men omgivningen och handledningen (föredöme) har också en mycket viktig roll. Ivanka går i fjärde klass i en särskola. Jag är ändå övertygad om att tack vare lärarnas och experternas (och mina) ansträngningar har utvecklingen varit så snabb att hon kanske skulle kunna gå i en liten första klass i en vanlig skola för att utvecklas där i samma tack med andra, eller med andra ord hoppa av en skolplan som är förenklad. Fjärde eller första klass – i det stora hela har det ingen betydelse, det viktigaste är slutresultatet.2x Ivanka Shoshana

Vi har knapp en vecka kvar till resans start, men resfebern börjar stiga. För att jag just nu håller på att starta även kosmetikavarumärket Elisheva & Shoshana (det är en del varumärket E&S, som jag skapade för mina döttrar för flera år sedan för att göra någonting tillsammans), har jag mindre tid än vanligt för reseförberedelser. Jag förväntar mig många upplevelser under resan – vi vill se så många sevärdheter som möjligt, som ligger i s.k. ”obekväma platser”, som man inte brukar besöka. Av den ursprungliga rutten (se HÄR) utesluter jag Kuusamo och ersätter det med resan: Kivitaipale, Narkaus, Portimo, Tolja, Ranua, Kuha, Asmunti, Pudasjärvi, Hirvakoski, Ervasti, Auho, Puolanka, Leipivaara, Paljakka, Ristijärvi, Paltamo, Jormua och Kajana. I morgon ska jag kolla vidare…

Gamla städer/stadskärnor är intressanta och dessa besöker vi säkert, men det är också intressant att besöka sådana ställen som s.k. vanlig turist inte ser varje dag – jag gillar alltid när jag kan berätta och uppleva sådant som alla tidningar/bloggar inte skriver om och som alla resesajter inte gör reklam för. Någonting unikt, någonting speciellt – någonting som man inte upplever varje dag. Upplevelser – låt oss säga ett annorlunda träd, en speciell natur… eller någon person från orten eller hennes projekt. Jag skulle vilja lägga till resan extrem lyx – någonting kungligt, nära på slösaktigt och någonting som kittlar ögat och sinnen. Men om ni tror att det är enkelt att hitta sådana pärlor, har ni fel. Skriv i Google ”Luxury Finland”, ”Luxury Lapland, ”Luxury Tampere (Tammerfors)”, ”Luxury in Rovaniemi”, ”Luxury in Kuopio” eller något annat sökord… Google ger er inga tips bort sett några lite dyrare hotell, och inte ens dessa ger den lyx som jag är ute efter. Däremot finns det gott om sådan lyx i Finland som hotell med guld och glans, gott om service, sju stjärnor inte kan erbjuda – omgivande urskogar, ren orörd natur, vackra sjöar, norrsken och massor av äkta och urgammal kultur. Finlands lyx är utan tvekan naturen, det är egentligen den största skatten i alla nordiska länder. Om bara människorna kunde uppskatta den mer. Min egen erfarenhet säger att den största lyxen får du, när du i din fantasi tänker på vad du förväntar dig av resan och sedan bara beställer den. Allting är möjligt att köpa och boka, även det som ”är utanför boxen”. Man behöver fantasi, men just det är en bristvara hos de flesta. Det svåraste är att får reda på vad du vill 🙂 Ha ha…


Jag ber er skicka tips om det ni kan rekommendera för oss att besöka under vår resa! De största stoppen är Tammerfors, Vasa, Uleåborg, Levi, Rovaniemi, Kajaani, Kuopio och Jyväskylä. Tveka inte att presentera era idéer – jag är verkligen intresserad av ALLTING FÄNGSLANDE!

Jag ska nu läsa Andrus Kivirähks bok Leiutajateküla Lotte (Uppfinnarbyns Lotte) för Ivanka. God kväll! 🙂


Tags assigned to this article:
Finlandreseblogg

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory