Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Helena-Reet: DAGEN full av handarbete med dottern Ivanka Shoshana! Två stickade mössor med tofsar, målningar och viktig information: ”Mamma tjock och pappa lång”

Helena-Reet: DAGEN full av handarbete med dottern Ivanka Shoshana! Två stickade mössor med tofsar, målningar och viktig information: ”Mamma tjock och pappa lång”

OHMYGOSSIP – Denna morgon beslöt Ivanka Shoshana (9) att hon inte ville gå i skolan och jag tvingade inte henne. Så hon stannade hemma och jag har handarbetat med henne ända sedan morgonen i stället för att skriva nyheter! Mellan varven har vi kramats många gånger och jag har sagt henne hur mycket jag älskar henne. Vi har haft en mycket givande och fin mor-dotter-dag – Ivanka gjorde två målningar och jag fick slutföra två halvfärdiga bilder på häxor och dessutom stickade jag två mössor. Att handarbeta är så fridfullt och tillfredsställande att jag känner att jag är som återfödd.

Ivanka Shoshana själv var så intresserad av att måla att vi bytte hennes kläder två gånger – ja, det är bara Helena-Reet som gör konst på vit bordsduk 😀 Nu har målningarna torkat och två av dem hänger på väggen. Mössorna packar jag förmodligen ner och när det blir födelsedag kan man ge dessa i tillägg tillpresenten. Under senare tid har jag ofta lagt till presenterna saker som jag gjort själv – olika handgjorda smycken (halsband, armband, örhängen), stickade saker (dukar, mössor, påsar för mobil), torkad örtte (odlar och torkar i min trädgård pepparmint i mängd), målningar och teckningar osv. Jag hoppas att den dagen kommer när jag kan ta fram från hemmets gömmor böcker som jag skrivit själv och kvalitets kosmetik med varumärket E&S (Elisheva&Shoshana).

Så ja… lite om rubriken ”från barn får man höra sanningen”… När vi slutade med våra gemensamma sysslor och barnet gick för att titta på videofilmer, meddelade hon från en klar blå himmel: ”Mamma är tjock och pappa är lång”. Vad ska man säga om det… riktig konstnär uttrycker med några detaljer sakens kärna.


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory