Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Helena-Reet Ennet: Finlands, Estlands och Skandinaviens gemenskap för judar ökar!

Helena-Reet Ennet: Finlands, Estlands och Skandinaviens gemenskap för judar ökar!

OHMYGOSSIP – ”Finlands och Estlands gemenskap för judar är jämförelsevis mycket liten men den växer. Det är gädjande att allt fler judar deltar i kulturevenemang”, säger fru Helena-Reet Ennet, grundaren av den gemensamma nordiska megaportalen NordenBladet och OHMYGOSSIP-siten och Israels medieambassadör i Skandinavien.”

”Jag har fått vittna under mer än tio års tid hur huvudrabbin hr Šmuel Efraim Kot, ledaren av den judiska gemenskapen i Estland, gör sitt jobb otroligt hängivet. Han har lärt sig både ryska och estniska fullständigt, och under hans tid har den lokala gemenskapen för judar börjar blomstra igen. Rabbi Kot har gjort ett enormt arbete. Även om gemenskapen för judar i Estland är ryskspråkig har han kunnat brygga broar som förenar alla judar som är bosatta i Estland – oavsett om de talar estniska, ryska, hebreiska eller engelska. Det är glädjande att allt fler judar deltar i judiska fester och kulturevenemang.”

”Verksamheten i judiska gemenskaper även i andra skandinaviska länder har ökat. Israels ambassad i Finland ordnar regelbundet informationsmöten för ämbetsmän som förenar och stödjar judar och judisk kultur och för personer som stödjer judiska gemenskaper och judisk kultur. Israels nye ambassadör för Estland och Finland hr Dov Segev-Steinberg har med hjälp av media i hela Skandinavien och fina och sofistikerade mediatillställningar på kort tid kunnat rikta uppmärksamhet mot viktiga ämnen som rör judiska gemenskaper i Norden. I den finska judiska gemenskapens tillställningar deltar aktivt även hononärkonsuln hr Fredrik Ekholm, ledaren för Finland Israel handelsförening hr Esa Virtanen och hr Deiv Salutskij och den diplomatiska representationens ledare fru Arezoo Hersel som nyligen återvänt från Finland till Israel. På samma sätt är alltid synlig VOIS:s (Voice of Israel in Scandinavia) ledare fru Mila Kadosh och hr Felix Noibar som man kan se i nästan alla tillställningar för den judiska gemenskapen.”

”Även Israels Regerings Turistbyrå i Sverige utvecklar och stödjer mycket aktivt den judiska gemenskapen och Israels verksamhet i Skandinavien, den är representerad i alla större nordiska mässor och håller kontakt med både de viktigaste medierna och de bästa nordiska bloggarna.”


Rabbi hr Šmuel Efraim Kot


Israels ambassadör för Estland och Finland hr Dov Segev-Steinberg och konsul fru Michal Cohen


(FITA) direktör hr Esa Virtanen


VOIS (Voice of Israel in Scandinavia) – fru Mila Kadosh och hr Felix Noibar


Hononärkonsul – hr Fredrik Ekholm


fru Arezoo Hersel


fru Helena-Reet Ennet


Lag baOmer 5777 – hr Šmuel Efraim Kot

Bilder: OHMYGOSSIP/Helena-Reet EnnetAnnons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory