Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Helena-Reet: Estella Elisheva och jag började göra vloggar! KOLLA den första vloggen och läs hur vårt videoskapande gick till!

Helena-Reet: Estella Elisheva och jag började göra vloggar! KOLLA den första vloggen och läs hur vårt videoskapande gick till!

OHMYGOSSIP – Igår fick Estella Elisheva (12) och jag en idé om att börja göra vloggar. I slutet av oktober börjar vi vår 350 mil långa bilresa till Finland (läs mer HÄR), och vill gör många korta filmer om denna resa. Vi själva följer många YouTube siter och vi beslöt att även vi kan testa våra kunskaper som youtube-anhängare. För första gånger gjorde jag videosnuttar med min kamera (jag använder Canon EOS 600D) och laddare dem i datorn. Och då kom frågan hur man ska klippa ihop dessa snuttar till en video – för vi har aldrig tidigare gjort det.

Jag letade ett tag och funderade på vilket program skulle kunna användas. Jag beslöt testa Movavi Video Suite. Det är inget gratisprogram utan kostade 69 euro. För övrigt tycker jag att siten ger olika priser varje gång man besöker sidan… Men nog om det. Nu har vi köpt videoprogrammet och jag tittade på det som det var ett världsunder. Jag förstod ingenting. Efter att ha surfat på YouTube och tittat på handboken beslöt jag göra ett försök. Och på ett överraskande sätt gick allting förhållandevis smidigt. Krävande och mäktiga effekter kan jag ännu inte använda och att klippa videon till rätt storlek kräver också träning, men resultatet var helt ok som ett första försök, I think. Men ett större problem är, enligt mig, att min kamera har för dålig zoom och att jag inte har stativ – det kommer fram rätt tydligt hur mycket mina händer skakar… hahaha. Resultatet är nu en video som är hyfsad, kul, hemgjord 😀

Det fina i kråksången är allt vi lärde oss redan med vår första vlogg – både när vi filmade och klippte. Nästa gång är vi klokare och mer förberedda i några detaljer. Jag drömmer om att i klippandet och inspelningen uppnå en sådan nivå att jag kan använda green screen och göra specialeffekter. Om någon av er känner till en toppenbra kurs eller går med att “belysa denna värld” för mig, ber jag er att skriva till mig! Det var en mycket bra “teaterskola” även för Estella Elisheva – ingenting är bättre än att se sig själv på håll. Om hon någon gång skulle vilja hålla ett föredrag eller tala inför en stor publik, är det mycket utvecklande att göra sådana videofilmer. Jag är helt övertygad om att när vi vi en gång kommer att visa låt oss säga video nummer trettio och sedan tittar på denna dags vlogg, kommer vi att skratta hjärtligt över vilka svårigheter vi mött under resans gång. Men början är alltid svår – men man får inte ge upp. Så gjorde jag när jag var ung – jag ville aldrig visa eller skicka något förrän det var perfekt, men tyvärr är det så att när man jagar efter perfektion kan det hända att många fina bloggar inte blir publicerade. Därför är min rekommendation till mitt eget barn att man lär sig genom sitt arbete och då får man inte vara för kritisk.

I vilket fall som helst hoppas jag att ni gillar vloggen! Skriv (under videon eller till mig på FB) vad ni tycker att Estella helst skulle vlogga om!


Tags assigned to this article:
Estella Elishevavlogvlogger

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory