Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Helena-Reet: Frågor & Svar – Vad året 2016 gav mig och OHMYGOSSIP?!

Helena-Reet: Frågor & Svar – Vad året 2016 gav mig och OHMYGOSSIP?!

OHMYGOSSIP – Året 2016 har varit enormt, absolut många gånger bättre än 2015! Jag är rikare, lyckligare och mer positiv än förra året. Läs om mina drömmar, tankar, lyckanden och misslyckanden i följande svar!

Vad gjorde du 2016 som du inte gjort tidigare?
⦁    Jag tog två kattor på samma gång.
⦁    Jag började lyssna på radio, tidigare hade jag följt med nyheterna genom tidningar, tidskrifter, online-media och TV.
⦁    Kom fram till att mycket sannolikt skulle jag vara lika lycklig eller olycklig ensam som i relation för måttstocket för egen lycka och gemensam lycka och brist på lycka är vi själva som avgör. Vi alla föds ensamma och vi dör ensamma. Även om livet i relation är enklare…
⦁    Jag deltog i en politisk kampanj och jag tog offentligt ställning till politiska frågor.
⦁    Jag öppnade ett nytt konto som jag tänker ha som sparkonto. För närvarande har jag ca 150 € på kontot. Haha!

Höll du dina nyårslöften? Ger du några nyårslöften?
Sådana riktigt konkreta löften ger jag inte för de är svåra att hålla men allmänna tankar och planer formas av sig själva och jag har en plan för genomförandet och håller på att utveckla dem lugnt och disciplinerat. Man måste göra planer även om de inte alltid blir så man tänkt sig. Överraskningar, ändringar och förkrossade planer är en del av livet – utan stora misslyckanden kan man heller inte få stora vinster.

Jag har gjort en princip att vid varje årsskifte öppna minst en ny marknad för OHMYGOSSIP. Om det inte fungerar, om man inte ens försöker förverkliga sina stora planer kan de inte bli verklighet – på samma sätt ju tokigare du fungerar desto tokigare framgång du får uppleva – på ett positivit sätt, naturligtvis!

Fick någon av dina närstående ett barn?
Ja.

Dog någon av dina närstående?
Ja.

Vad önskar du av 2017 som inte fanns med i 2016?
Min önskan att äga är stor – nästan gigantisk – på det sättet är jag som en man. Det vore enklare att svara på frågan vad jag inte önskar mig. Jag skulle vilja äga hela världen! Haha… På samma sätt skulle jag vilja leda alla viktiga media kanaler i världen och jag skulle säga mina åsikter vid viktiga politiska beslut men som vi vet – kvinnor ändrar världen mer än de själva och män tror – tyst och försiktigt på sitt sätt – ofta gör vi mer genom våra planer, drömmar och kärlek än genom konkreta beslut! Och man måste absolut säga att jag kan orsaka mindervärdskompleks hos mycket rika män – jag har helt enkelt en förmåga att se saker i gigantiska mått, drömma i jätteskala och starta saker i enorm storlek… Små projekt är inget för mig!

Lite mer nyanserat skulle jag vilja köpa lite fler fastigheter – jag tycker till exempel mycket
1)I Thousand Oaks i Kalifornien – White Stallion road 2200 – 8.995.000 $ (6 sovrum, 7 badrum och  82.879 m2 trädgård).

2) I Calabasas i Kalifornien – 25010 Thousand Peaks Rd – 6.999.950 $ (7 sovrum, 9 badrum och 42.411 m2 trädgård). För övrigt, denna skönhet tillhörde en gång i tiden Martha Helen Stewart!

Dessutom skulle jag vilja äga mycket av mitt kära Estland! Estland är så speciellt och kärt – jag skulle vilja äga en stor granskog någonstans i Estland där det inte finns vägar, elledningar och som man idag kan säga ligger „i buschen“.

Som ni förstår, med denna „jag skulle vilja“-lista skulle kunna bli hundratals sidor… Jag tror, att man måste veta vad man vill för då är det lättare att förverkliga siga drömmar! Och ibland är det skönt att bara drömma. Livet utan drömmar är enligt mig rätt sorgligt och tomt.

År 2017 tänker jag utveckla nya OHMYGOSSIP-siter! Hittills har jag uppnått nästan läsarmonopol i Skandinavien men det går att utveckla mer och jag planerar att fortsätta på samma sätt! Ju större drömmar du har desto mer kommer du att uppnå, ju tokigare (läs: mer dumdristig) du arbetar, desto större framgångar du får! Drömmarna får inte vara små även om verklighet och budget inte går ihop!

Vilket datum 2016 kommer du alltid ihåg? Varför?
⦁    8. juli – min söta katt Tiiger kom inte hem
⦁    8. november. Republikanernas kandidat Donald Trump valdes till USAs president. Jag var en av dem som jobbade för kampanjen, lobbade och hjälpte till i kampanjen. Sociala medier är idag mer effektiv kanal än alla andra och jag kände för första gången i mitt liv att mediernas makt är nästan obegränsad om man kan använda den på rätt sätt.

Vad var 2016 års största framgång?
De största, mest betydelsefulla och viktigaste framgångarna är alltid de som har med mina barn att göra. Mina framgångar går inte att mäta med barnens framgång! Estella Elisheva (10) och Ivanka Shoshana (8) har varit duktiga i skolan, båda har lärt sig språk flytande och flitigt. Undervisning i främmande språk är det viktigaste jag väntar mig av skolan. Estella talar nu vid sidan av modersmålet även flytande ryska. Hon vet till och med vad insekterna heter, mer än jag någonsin ens hört. Efter fyra år i rysk judisk skola i Tallinn kan hon utrycka sig nästan lika bra på ryska som på estniska. Jag är mycket stolt över henne! Hon förstår rätt mycket hebreiska också och ibland kommenterar hon nyheterna från Israel. Ivanka kan inte luras på engelska. Jag förväntar mig två saker av mina döttrar – att kunna många främmande språk och ha en vacker figur. När det gäller det första är jag en förebild, för det andra är jag exempel på hur man inte ska vara! Varje generation kan vara bättre och duktigare än den äldre!

Var du sjuk eller blev du skadad?
Tack och lov, inte. Hälsan är ok, om man inte räknar med ett par panikattacker.

Det bästa köpet under det gångna året?
Varje köp och start för ny domän för OHMYGOSSIP gör mig till en ny människa. Varje öre som jag investerar i OHMYGOSSIPs framtid gör mig lycklig! Naturligtvis ångrar jag inte när jag har investerat i mina barn och deras skolgång. Barnen och OHMYGOSSIP är saker som jag kan investera i oändligt mycket.

Vems beteende är enligt dig värd att applodera?
Mina stora förebilder är sedan tio år tillbaka huvudrabbi i Estland Shmuel Kot och hans hustru Chana. Jag älskar dem av hela mitt hjärta och jag vill vara som de. I världen finns ingeting så viktigt som HASHEM och egna barn och familjen! Applåderna kan även mina föräldrar få för ingen annan tar hand om dig så väl som dina föräldrar – även då de stundtals på alla sätt och vis går dig på nerverna!

Vems beteende irriterar dig?
Eftersom jag vanligtvis lägger märke till allting negativt så detta år är det svårt att nämna något… i varje fall i Europa och Skandinavien … Under 2016 har ingen irriterat mig (naturligtvis i fall vi inte pratar om krig – utnyttjande av barn och kvinnor som hemskt, det borde inte få hända). Jag blir deppig när jag tänker på de barn och kvinnor som dagens islamiska extremism har gjort – våldtäckt, misshandel, förödmjukande, dråp – det borde inte få hända. Det inte bara irriterar mig, det är dödssynd! Världen borde idag vara mer civiliserad! Det är hemskt! En kvinna kan mista huvudet för att hon ensam besöker ett torg?! En åttaåring säljs som sexleksak! Var är världens rika och mäktiga som inte gör något åt saken??

Vad använder du mest pengar till?
2016 använde jag bara utländsk, pengar som kom från utlandet.

Vad inspirerade dig mest under 2016?
Sådan jättelysande inspiration har jag tyvär inte upplevt under en längre tid. Det mesta har varit samvaro, vinprovning och världs förbättring med min storasyster. Jag hoppas att under 2017 även min lillasyster kan delta i dessa möten! Jag har inga bättre vänner än mina systrar!

Jämfört med 2015 är du vid slutet av 2016:
smalare eller tjockare?
Tjockare.

Fattigare eller rikare?
Rikare.

Vad önskar du dig att du hade gjort mer av?
Tagit flera promenader i frisk luft.

Vad önskar du att du hade gjort mindre av?
Jag tycker inte om att klaga. Livet är till för att leva och göra fel, för att uppleva och även för att ångra sig – allt detta ingår.

Blev du förälskad under 2016?
Nej.

Har du haft en natts förhållande?
Nej.

Hatar du idag någon person som du inte hatade förra året under samma period?
Nej.

Vad önskade du dig och fick?
⦁    Att Ivanka Shoshana skulle börja ta fiollektioner.
⦁    Att vi planterade många granar och tallar på vår tomt.
⦁    Att jag skapade nya kontakter och samarbetade med olika reseministerier.
⦁    Att jag skulle vara utan tvekan och kompromisser Skandinaviens mesta kvinnliga sociala media.
⦁    Öppna Ohmygossip i Finland (ohmugossip.fi) – site förutom i sociala medier även på nätet.

Vad gjorde du på din födelsedag och hur mycket fyllde du?
Jag fyllde 38 år, vad jag gjorde kommer jag inte ihåg. Jag har inte firat mina födelsedagar i 20 år.

Vad är EN sak som skulle ha gjort ditt 2016 till ett bättre år?
Året var mycket bra – känslomässigt och andligt absolut mycket bättre än 2015.

Vad gjorde att du höll dina sinnens fulla bruk?
Haha, intressant fråga. Att vara sina sinnens fulla bruk har jag inte lyckats med så bra.

Vem är din bästa nya bekantskap?
Jag har alltid tyckt om varje ny bekantskap. Jag skapade otroligt många kontakter med Israels legationer, ambassadörer, utsände och ledande personer… Som Israels ambassadör för media i Skandinavien mötte jag många intressanta och fina människor! Ändå var den varmaste bekantskapen under 2016 förmodligen i samband med turismmässan i Finland mötet med den älskvärda Ingrid Berlanga vars titel i sin helhet är “Commercial and cultural attaché at Embassy of Mexico in Finland”. Fantastiskt hjärtlig kvinna, jag var helt förvånad när hon nyligen i privat Facebook-konversation meddela mig att jag är välkommen och väntad gäst i hennes hem och om jag skulle behöva tak över huvudet i Mexiko är hennes hem alltid öppet för mig. Otrolig gästfrihet och vänlighet!

Det är värt att nämnas även så kallade second hand – bekanskap som jag fått genom nära kontakter! Jag tror att de närmaste åren kommer att leda till brett samarbete med Abu Dhabi och flera shejker i Förenade Arabemiraten.


Tags assigned to this article:
blogg

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory