Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / KÀrlek, Psykologi & Relationer / Nöje & KÀndisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / HÀlsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Helena-Reet: Mycket pengar Àr ju kul! ?

Helena-Reet: Mycket pengar Àr ju kul! ?

OHMYGOSSIP – De som följt min blogg under en lĂ€ngre tid vet, att min sinnesstĂ€mning varierar frĂ„n den ena ytterligheten till den andra – jag kan vara lyrisk över ett liv pĂ„ landet och drömma om ett liv som en eremit med minimala kostnader och ett enkelt liv (lĂ€s till exempel HÄR), och sedan en annan gĂ„ng lovordar jag vĂ€rldens dyraste och mest exklusiva badorter, lyxfastigheter och lyxhotell (se till exempel min investeringsplan för fastigheter HÄR). SĂ„ Ă€r det – i livet behövs bĂ„da delar – bĂ„de glamour och enkelhet och betĂ€nketid. Jag Ă€lskar verkligen naturen och ensamheten, men inte fattigdomen. Allting Ă€r inte sĂ„ svart-vitt i livet.

PĂ„ det hela taget gillar jag pengar och rikedom, för pengar öppnar vĂ€gar. SĂ€kert Ă€r det mĂ„nga som redan har kommentarer i sina tankar – vart behöver man raka vĂ€gar, den raka vĂ€gen Ă€r trist osv…men i denna blogg menar jag det Ă€r “ett bekymmer mindre” och ni tycker sĂ€kert som jag, att bekymmer har vi alla för mycket av – och större bekymmer Ă€n just pengar.

För mycket lyx kan stundtals trötta oss och gör sĂ„ men mycket fattigdom Ă€r outhĂ€rdligt. Och fattiga mĂ€nniskor Ă€r ofta bittra, avundsjuka och nedstĂ€mda – som jag skrev HÄR. Lycka Ă€r inte pengar, men utan pengar blir situationen snabbt olycklig. Jag har nu testat olika alternativ och vet vad jag gillar. Jag gillar variation. Jag tycker om möjligheter. MÖJLIGHETER OCH FRIHET – nĂ€r det gĂ€ller pengar Ă€r det just det som Ă€r det finaste! Jag kan leva enkelt – nĂ€r det Ă€r mitt val, men inte om jag helt enkelt inte har nĂ„got annat alternativ. Med detta vill jag inte sĂ€ga att jag badar i pengar, utan vilka tankar jag har om pengar och hur pengar pĂ„verkar mĂ€nniskan. Ahsoooo, och meningen “Pengar förstör mĂ€nniskor” – anvĂ€nder egentligen bara de som verkligen önskar sig pengar. LĂ„t oss vara Ă€rliga – FATTIGDOM förstör mĂ€nniskor – och pĂ„ vilket sĂ€tt! Roliga mĂ€nniskor som inte har pengar, rĂ„kar i svĂ„righeter, deras drömmar gĂ„r om intet, deras motivation försvinner. Är det inte sĂ„? Fattigdom förslöar mĂ€nniskor – mĂ„nga förtjĂ€nar det, men det finns de som inte borde vara fattiga, men som tyvĂ€rr Ă€r det. Varför nĂ„gon Ă€r fattig och en annan rik – det kommer vi att prata om i ett annat dokument.

SĂ€g ens en person som blivit förstörd av pengar? NĂ€mn till exempel tre personer som tidigare var fattiga och trevliga men nu Ă€r rika och dumma. Är ni sĂ€kra pĂ„ att det Ă€r pengar som förstörde mĂ€nniskorna? Är ni sĂ€kra pĂ„ att de inte sedan tidigare var dumma eller att de överhuvudtaget Ă€r dumma? Kanske Ă€r det mĂ€nniskor som finns flera klasser nedanför och ekonomisk svaga som baktalar, som har negativ energi, ouppfylld girighet som vĂ€cker sĂ„dana tankar? Eller sĂ„ Ă€r dessa mĂ€nniskor inte alls förstörda av pengar? Eller kanske de Ă€ntligen med gott samvete vĂ„gar ta avstĂ„nd av mĂ€nniskor som de aldrig tyckt om? Var Ă€r sanningen? Vem har rĂ€tt? Hur som helst… min sanning Ă€r att man behöver pengar – tydligare sagt att man behöver oberoende av andra. Och denna grĂ€ns Ă€r olik för var och en, den grĂ€ns vad man gör som oberoende, vad man förvĂ€ntar sig av denna oberoende. Om man köper segelbĂ„tar, villor, privata öar och investerar i unicorn-företag eller om man nöjer sig med att ingen lĂ€r en hur man ska placera sina ett par tusen och vad man ska göra pĂ„ fredagskvĂ€llar. Jag till exempel Ă€lskar att drömma om fint liv. Som i ett tidigare inlĂ€gg (Helena-Reet: MIN VÄG TILL MILJARDÖR eller hur bli medlem i vĂ€rldens mest elitistiska grupp av mĂ€nniskor?) skrev jag att mina drömmar redan Ă€r betydligt högre. Vi har uppnĂ„tt sĂ„ mycket med den skandinaviska mediekoncernen NordenBladet och nöjessidorna OHMYGOSSIP, och Ohmygossip Couture Ă€r framgĂ„ngsrik – att jag ibland mĂ„ste nypa mig för att inse att detta Ă€r verklighet. Jag Ă€r mycket motiverad och jag Ă€lskar det jag gör sĂ„ mycket! Varje dag Ă€r ett Ă€ventyr och jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att en dag Ă€ven jag leder ett unicorn-företag.

Vad tycker ni – förstör pengar mĂ€nniskan eller Ă€r det tvĂ€rtom sĂ„ att det Ă€r fattigdomen som gör det?


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory