Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Helena-Reet: När jag träffade Allan i Palivere den 22 april 2020 visste jag fortfarande inte att han skulle bli mitt livs kärlek och en oändlig inspirationskälla + NY MÅLNING!

Helena-Reet: När jag träffade Allan i Palivere den 22 april 2020 visste jag fortfarande inte att han skulle bli mitt livs kärlek och en oändlig inspirationskälla + NY MÅLNING!

OHMYGOSSIP – Gott nytt år 2022! Det var ett tag sedan jag målade senast. Den sista blommålningen “Ett år med kärlek” gjorde jag i april förra året (läs om tavlan HÄR) och den senaste musmålningen i mars förra året (läs om tavlan HÄR).

 


“Ett år med kärlek”, Helena-Reet Ennet (April 2021)

“Hans Höghet Musen den Förste” målningsserien målning siffra 14, Helena-Reet Ennet (Mars 2021)

Åtta månader gick snabbt och flitigt. Under sommaren var jag aktiv med min konst- och måleriutställning som visades på Estlands nationalmuseum under hela sommaren och hösten och efter det arbetade jag med mina mediepublikationer (NordenBladet och OHMYGOSSIP). Det fanns 14 musmålningar på utställningen på Nationalmuseet och besökarna fick också lyssna på första kapitlet av min barnbok, “Hans Höghet Musen den Förste”.


Estlands nationalmuseum – min konst- och måleriutställning. Bilder: NordenBladet

I år kommer jag bland annat att fortsätta skriva boken och måla. Jag vill att tavlorna ska illustrera den kommande boken, och var för sig dekorera väggarna i barnrummen hemma. Som ni kan se är även denna målning fortfarande osignerad. Det gjorde jag för att jag först lät tavlorna sparas på ett USB-minne för att användas som illustrationer i boken och sedan signerar jag och ramar in dem. 🙂“Hans Höghet Musen den Förste” målningsserien målning siffra 15, Helena-Reet Ennet (Januari 2022)

Målningsserien “Hans Höghet Musen den Förste” (Tema Kõrgeausus Hiir Esimene – originaltitel på estniska) är mitt livs största konstnärliga projekt. När jag mötte Allan den 22 april år 2020 i Palivere (Lääne-Nigula kommun i Estland), visste jag inte att han skulle börja inspirera mig så mycket och att han skulle bli min nya sambo, mitt livs nya kärlek och en oändlig källa av inspiration! 🥰😘💘 Huvudpersonen, muspojken Ivar Apodemus, föddes i Palivere. I början av januari färdigställdes den femtonde musmålningen i denna serie. Muspojken Ivar och hans sysslor kan ändå inte jämföras med Allans förehavanden, men ändå ger Allan mig inspiration med sin varma personlighet, sin energi och kärlek och är ett stöd i skapandet av boken och målningarna. I flera målningar har jag hämtat idéer från fotografier tagna på honom och försökt efterlikna hans kroppsställning.Hur föddes denna tavla?
Året började väldigt positivt och aktivt och igår bestämde jag mig för att börja måla! Men vad? Först var det lockande att börja göra en ny blommålning, men sedan bestämde jag mig för att göra en musmålning. Jag skulle älska att skicka barnboken till tryckeriet redan i år. Vädret var snöigt och vackert och Allan gick ut för snöarbete. Jag kom direkt ihåg att jag förra året tog många fina bilder på trädgården och på Allan när han skottade snö, så jag bestämde mig för att måla en mus med en snöskyffel.

Nedan finns bilder från förra vintern av mitt hem i Saku, på Murimäki väg, och en bild på Allan, som inspirerade min senaste målning. Ibland vinkade Allan åt mig från gården och skickade slängkyssar och jag lade in hela den där varma känslan i tavlan 🙂 Ja, en sådan berättelse ligger bakom denna tavla. Alla mina musmålningar hittills har målats med akrylfärger (på vertikal målarduk) och 30×40 cm i storlek.

Läs min dagliga livsstilsblogg på NordenBladet.se och se målningarna jag har gjort på min hantverksblogg på ElishevaShoshana.com.Tags assigned to this article:
Hans Höghet Musen den Förste

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory