Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Helena-Reet: Talar folk illa om dem som de själva liknar? (ärendet med president T.H. Ilves i mitt fall)

Helena-Reet: Talar folk illa om dem som de själva liknar? (ärendet med president T.H. Ilves i mitt fall)

OHMYGOSSIP – Talar folk ofta illa om dem som de i verkligheten liknar (eller vill likna)? Är det omedvetet eller medvetet för att förneka någonting? Eftersom jag översätter mina utskick till många språk och idag skriver och i morgon översätter – även om känslorna förändras mycket på en dag och ibland väcker frågor hos mig – så varför såg jag på saken på ett sätt igår och idag ser jag på det precis tvärtom eller varför kritiserade jag saken överhuvudtaget?

Jag försöker sedan flera år tillbaka göra mitt bästa för att se det goda i människan, men eftersom jag är fördärvad som jag är, ser jag trots allt ofta det negativa först. Det är någonting jag absolut måste arbeta med. Man får inte kritisera andra! Man får i extrema fall kritisera människans handlingar men inte människan själv. Och man behöver inte tycka till om andras beteende. Varför inte? För att alla människor finns här i på jorden för att ta sin själ till nästa nivå, för att växa, utveckla sig, för att få sina lärdomar som hjälper dem att bli bättre och mer fullkomliga! Inför den Allra Högsta. Att kritisera är en bottengärning. För det första, låt oss leva våra egna liv och för det andra har varje människas liv en egen mening. Människan fungerar, beter sig och är just sådan som hon är för att hon behöver den kunskapen i sitt liv, hon har fått sin uppgift från den Allra Högsta.

Men nu kommer jag, som brukar skriva vad som faller mig in (blogg HÄR) att förra presidentfrun är vackert sagt en slyna och den förra presidenten är inte bättre – uppblåst och allt därtill. Himlar! När jag skulle översätta dessa tankar blev det uppenbart för mig att jag är en sjuk kärring. Är jag någon moralväktare? Nej, det är jag inte! Mitt liv har upprepade gånger visat att jag har varit likadan ”moraliskt svag”, som jag påstår att andra är (och till och med offentligt i media och översatt det till hundra språk). Och talar jag mindre om mig själv än Evelin Ilves?! Säkert inte. President Toomas Hendrik Ilves behärskar många främmande språk (engelska, tyska, lettiska, spanska), har sett mycket av världen och umgåtts med de mäktiga i världen – är jag avundsjuk? Jag tror att jag är det. Jag skriver utskick som likadan ”jätte” som jag beskrev honom som. Och därför att jag i viss mån kanske är något rikare och min utbildning och mina språkkunskaper bättre, har det hänt att jag visat ringaktning och högfärd mot andra. Det sägs att det är lättare att se små fel hos andra än stora fel hos sig själv. Med andra ord… låt oss leva våra egna liv och låt oss se framför allt gott i andra människor. i stället för att säga ”tyst, stolt, tuggummituggande och uppblåst” hade jag kunnat hitta fem positiva egenskaper som med närmare tanke hade varit lätta att hitta.

Tankar för idag: Låt oss vara mer positiva, låt oss se gott i människor, låt oss avstå från att kritisera! Livet är en gåva till oss från den Allra Högste – det är heligt! Låt oss skydda och älska livet och hitta enbart gott i det! Livet är för kort för att slösas bort till negativa tankar! Och ännu mer – godhet leder till godhet, det är en oomtvistlig sanning! Kärleksenergi är störst – låt oss sprida kärlek! Kram!

 


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory