Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Helena-Reet: Trädgårdssysslor och de första inköpen hos en handelsträdgård

Helena-Reet: Trädgårdssysslor och de första inköpen hos en handelsträdgård

OHMYGOSSIP – Jag har tillbringat nästan alla dagar utomhus på sistone. Vädret har varit ovanligt vackert (till och med 27 grader varmt) och det har varit njutbart att se hur de första vårblommorna redan blommar och buskarna och träden får sina löv. De sista löven och kvistarna som funnits under snön på vintern är krattade och den första gräsklippningen i trädgården är gjord. Trädgården känns på en gång så fräsch och ren – det är en glädje att titta på trädgården och att njuta av den. Jag är nöjd även med tuja av sorten 100 Brabant (hundra plantor som är en meter höga kostade med hemkörning 600 euro) som köptes i fjol på Hansaplant (titta på webbsidan HÄR) och planterades i trädgården och som alla börjat växa kraftigt och som ökar ständigt i längd.

Jag gjorde även ett litet jordgubbsland för barnen – ett ordentligt som har duk och allt – men resultatet är jag inte alls nöjd med. Det passar inte in i vår naturliga miljö. Jag tänker göra om det så att i stället för sten blir det träram och mellan bänkarna och på deras kanter blir det strö. Just nu finns det enbart en bänk, men jag vill ha flera så att även lök, persilja, gräslök mm får plats där. Jag planterade även tomater i växthuset (i år av sorten Vilja och Terma – pris 1,40 euro plantan), och dill och salladsblad.

Handelsträdgård och bokhandel är två av mina svagheter, och jag lyckas aldrig lämna dem med tomma händer. Min trädgård är också så stor att jag måste shoppa tio gånger förrän jag kan se något resultat. Jag gjorde detta års första inköp på handelsträdgården Hortes där jag köpte 15 tomatplantor, tre nya vita vinbärsbuskar (av sorten Bajana, pris 8,90 euro per styck och sorten Witte Hollander 2 st för 10,90 euro), barrträgödsel (en förpackning på 15 kg för 22,90), planteringslök White Globe (en förpackning på 0, 25 kg för 1,35) dessutom två pepparmynt (4,50 per styck), 20 sammetsblommor (0,8 styck), 4 förpackningar salladsfrön Grand Rapids (0,85 styck), 4 förpackningar dillfrön Mammoth (0,85 styck), 2 förpackningar gräslök Prager(1,65 euro per styck) och 2 förpackningar gräslök Jowisz (0,85 euro per styck), 2 förpackningar blåklint (0,95 styck) och 5 förpackningar citronmint frön (1,15 euro per styck). Längs vägen fanns även en annan handelsträdgård Nurmiko, där jag köpte sex ljusrosa rosenbegonior (3,50 styck) och en ampel för sommarblommor (13,80). PS! Likadan ampel kostade 21 euro hos Hortes och därmed känner jag att jag gjorde en bra vinst.

Tags assigned to this article:
bloggHansaplantHortesNurmikoträdgård

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory