Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Helena-Reet: Vårt lilla hembageri, min lilla hobbykock, idéer om nya blomsterrabatter + 2 MISSIONER som har med NordenBladet att göra!

Helena-Reet: Vårt lilla hembageri, min lilla hobbykock, idéer om nya blomsterrabatter + 2 MISSIONER som har med NordenBladet att göra!

OHMYGOSSIP – Vem skulle inte tycka om hemlagad mat och varma pajer och bakelser direkt ur ugnen. Vår familj har blivit bortskämd när det gäller det, för min 11 år gamla dotter Estella Elisheva redan är en sorts hobbykock och alltid lagar mat när hon har en ledig stund från skolan, musikskolan eller träningen.

Mest gillar jag det att hon tycker om att göra salta och söta bakelser (bakelser, pajer, croissanter) och att testa intressanta efterrätter (yoghurtglass, yoghurtefterrätter, kvargkräm osv) men mellan varven lagar hon även vardagsmat. Senast lagade hon vardagsmat makaroner med ägg och irländsk gryta. Fräscha smoothies nämnder jag inte längre för dessa började hon mixa redan i förskoleåldern.

Nu lite om min verksamhet. Pepparmynt te är en av favoriterna för vår familj, och därför har jag beslutat att i år utvidga vår s.k. pepparmyntträdgård och ha fyra nya sorter som jag ska börja plantera (om att plocka växter och att torka dem kan ni läsa HÄR). Just nu är jorden frysen, men så fort nattfrosten är över börjar jag plantera nya växter. Dessa har grott i små lådor inomhus. Dessutom gör jag för barnen en liten trädgårdsbänk för jordgubbar. För några år sedan hade vi stora jordgubbsodlingar men jag förstörde dem när jag inte orkade arbeta med allt detta – sysslorna växte och blev oöverkomliga. Jag har en trädgård som är en halv hektar stor, stort hushåll, små barn, arbete på NordenBladet som är en av de snabbast växande mediekoncernerna i Skandinavien, (läs om den skandinaviska mediekoncernen HÄR), och under den tillhör nu även alla OHMYGOSSIP-siterna samt utvecklandet av olika varumärken. Allt de senase nämnda tar jag hand om frivilligt och i tillägg till all dyrbar tid som timmar, dagar, månader och år går till mitt arbete, investerar jag även egna pengar för att ta vara på nordiskt kulturarv och för att presentera det både i Skandinavien och i hela världen. Jag uppskattar kultur och media med kvalité och jag önskar verkligen att media skulle återspegla sanningen och vara en inlärningsmetod för varje människa. Något som skulle kunna ge en positiv känsla, ge bildning och motivation för att vara en bättre människa och se en större helhetsbild.

 


Min äldre dotter Estella Elisheva följer noga mina utskick och säger ofta till mig: ”Mamma, ta inte med så mycket reklamtext, människorna kommer helt enkelt att hoppa över den”. För mig är det ändå inte fråga om reklam. För mig är det att berätta om sanningen – jag önskar att människorna skulle se världen med vidare perspektiv, jag vill att de nordiska länderna skulle bevara sin mystik och jag önskar att människorna skulle avstå att ta livet av sig. Jag önskar att depressionerna minskade och att det skulle växa en större kärlek till naturen hos människor, kärlek till djur och vad som är det allra svåraste – kärlek till sina närmaste/släktingar. Det kan låta naivt – men jag önskar det verkligen. Jag önskar det så mycket, mer än pengar, rikedomar, berömmelser eller andra dygder som spridit sig samhället. NordenBladet har en mission att bibehålla och förstärka kulturarvet i de nordiska länderna och förmedla traditioner och värden, skapa närverk för samarbete, skapa en bättre framtid för invånarna i de nordiska länderna, förmedla kunskap och erbjuda kunskap som har kvalité. Det är kanske därför vi är framgångsrika att vi har hjärtat på rätta stället – vi strävar inte efter statistik utan förnöjsamhet. Områden som intresserar oss är att utveckla värden för välfärdssamhället, omgivning, politik, kultur, turism, utbildning, vetenskap, regionalt samarbete, hälsa, barn och familjevärden. Till vår sidotidnings (OHMYGOSSIP) ämnen tillhör mode och skönhet, relationer och nöjen. Dessutom har vi bloggmiljö Bloglist24 och NordicBloggers som har samlat under sig nära 300 000 bloggare.

Stundtals går detta på krafterna. Men nu känner jag mer och mer att jag trivs med min tid i trädgården. Inte för att jag strävar efter en perfekt trädgård utan ogräs. Tvärtom, jag gilla den naturliga oordningen och vilda naturen som finns i en trädgård – och jag vill alltid har mer av naturen. Naturen är ett bra alternativ till intensivt arbete. Naturen ger så mycket, jag pratar med naturen, naturen är min vän! Jag älskar naturen, jag vill aldrig mer bo i en stadslägenhet. Ibland undrar jag om det är för sent att börja studera trädgårdsodning eller biologi. Jag gillar miljöteman. Jag vill ta mig själv och läsarna närmare naturen, få oss att älska naturen mer – det är den andra av mina små uppdrag som jag vill förverkliga med hjälp av NordenBladet! 


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory