Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

HUR man renar, laddar, programmerar, välsignar och använder KRISTALLER så att deras kraft och energinivå inte försvinner och den förväntade effekten fungerar till din fördel?

HUR man renar, laddar, programmerar, välsignar och använder KRISTALLER så att deras kraft och energinivå inte försvinner och den förväntade effekten fungerar till din fördel?

OHMYGOSSIP – De som bär och använder kristaller dagligen bör komma ihåg, att kristallerna har sin egen medvetenhet och resonans och de absorberar en stor mängd information från sin omgivning (tankar, känslor, elektromagnetisk energi och ljusenergi, ljudvågor osv.). Därför är det viktigt att rengöra dem – ladda ner informationen i dem och återställ deras ursprungliga energiska förmåga och glans.

Hur ofta skulle det vara rätt att rengöra kristallerna så att deras kraft och energinivå inte går förlorade och den förväntade effekten skall fungera till din fördel?

Om du inte har tilldelat kristallen en specifik funktion och bär den med dig snarare som en försvarare, räcker det att rengöra den en gång i månaden, helst under fullmåne.
Om du använder kristallen för någon av dina problematiska situationer eller för stödjande vård av din sjukdom, bör du rengöra den minst en gång i veckan.
Kristallerna, som du använder för läkning, ska rengöras efter varje användning.
Kristallsmycken, som kommer i kontakt med kroppen, rengörs och laddas enligt känsla, det vill säga när du känner att smyckets kraft börjar ge sig.

SÄTT ATT RENGÖRA OCH LADDA KRISTALLER

Kristaller kan rengöras och laddas med alla naturelement – vatten, eld, luft och jord. När man rengör måste man prata med kristallen, tala tyst i dina tankar eller högt vad du förväntar dig av kristallen. Detta görs från hjärtat. Exempel på begäran (önskan, bönen): ”Var god och bli ren och ta bort all onödig energi. Återställ ditt ursprungliga väsen. Ladda dig med rent ljus och kärlek. Jag tackar dig. ”

Rengörings- och laddningsmetoder:

1. Rengöring med vatten
Det första enkla och effektiva sättet är att rengöra kristallerna med vatten. Håll kristallen/kristallerna under rinnande kallt kranvatten i 1-2 minuter eller gör det i naturligt vatten, såsom regnvatten, källvatten eller en rinnande å.

Obs! På grund av deras känsliga och porösa mineralkomposition rekommenderas inte att till exempel selenit, celestit och turkos hålls i vatten under lång tid, eftersom de kan förlora sitt eget vackra utseende.

2. Rengöring med eld
Eld är ett av de bästa elementen för att rensa gamla energier, varför eld också används i många andra rengöringsritualer. Håll kristallen vid ljusflamman i cirka 10-30 sekunder och säg rengöringsbegäran. Eller placera kristallerna nära ljuset i cirka 15 minuter eller längre.

3. Rengöring med solljus
Även solenergi rensar kristallerna. Placera kristallerna i solen i cirka 15 minuter eller längre. Fluoriter är exceptionellt känsliga för solljus, håll dem inte i solen mycket länge.

4. Rengöring med röst
Mycket lämpliga för röstrengöring är tibetanska klockor eller tingshas och ljudskålar, som med sina vackra övertoner snabbt rengör kristaller för mycket information och energi. För att göra detta placerar du kristallerna på bordet och ringer på klockorna vid kristallerna. Du kanske märker att klockorna börjar låta mer dämpade och när kristallernas energi kommer i ordning, börjar dessa klockor ringa mer hörbart.

5. Rengöring med ljus
Ljusenergi är en universell kosmisk energi vars höga vibrationer återställer och höjer vibrationer. Placera helt enkelt kristallen i ren ljusenergi som kommer från Ursprungskällan. Under tiden kan du, om du vill, ta kristallerna i din egen hand genom att placera den andra handflatan på kristallen.

6. Rengöring med en annan kristall
Det finns kristaller vars energier är lämpliga för att rena och ladda andra kristaller. Mycket bra kristaller för detta är selenit citrin och bergkristall. Placera kristaller som behöver rengöras ovanpå eller runt den rengörande kristallen.

7. Rengöring med rök
Kristallerna kan rengöras med olika slags rökelser, rök av salvia eller doftande spån. Rita ringar som åttor på kristallernas plats och säg en rengöringsbegäran. Av nordiska träd är exempelvis rök från enbär mycket lämplig för rengöring av kristaller och rum.

8. Rengöring med salt
Fyll skålen (glas, keramik, trä e.d. av naturligt material) med salt (t.ex. havssalt eller rosa salt från Tibet) och placera kristallerna på eller i den. Efter denna rengöringsmetod, skölj dina kristaller under rinnande vatten och kasta definitivt det använda saltet. Men alla kristaller tolererar inte saltrengöring, såsom lapiz lazuli, malakit, hematit, opal, pyrit och turkos. Vid rengöring med salt kan de placeras i en mindre glasskål, som i sin tur placeras i en större skål fylld med salt. Då kommer de inte i kontakt med salt och bli skadade.

Viktig! Oavsett vilken typ av rengöring du väljer gör sedan följande: Uttala samtidigt rengörings- och laddningsbegäran på ett sätt som passar dig. Välsigna kristallen och programmera den om så önskas.

HUR välsigna och justera EGNA KRISTALLER / KRAFTFÖREMÅL?

Efter rengöring och laddning av kristallen kan man välsigna kristallen. Ta kristallen i handflatan och säg begäran. Om du har flera kristaller kan du också välsigna dem tillsammans.
Ett exempel på en välsignelsebegäran: ”Jag välsignar dig för min (eller namnet på någon annan som du vill ge en kristall till) allra högsta dygd i ljus och kärlek. Tack.”
Exempel på en justeringsbegäran: “Jag programmerar dig för ändamål… Tack.”

HUR BÄRA KRISTALLER?

Välj alltid kristallen / kristallerna för dig själv efter din inre känsla. Du kan lägga stenarna i fickan, väskan, under en kudde, i nattduksbordet eller bära en sten med hål runt halsen. Kristaller kan bäras både tillsammans och separat, de stör inte varandra utan snarare stöder och förstärker varandras energier. Ju närmare kroppen kristallerna är desto starkare blir deras effekt.


E&S smycken gjorda av kristaller får dig att må bra och skickar dig med positiv energi

Foto: Pexels
Källa: Ohmygossip.fi


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory