Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

HUR synkronisera skönhetsritualer med månens faser?

HUR synkronisera skönhetsritualer med månens faser?

OHMYGOSSIP – Du studerar ofta olika horoskop, och när du träffar en ny person är en av dina första frågor: “Vad är ditt stjärntecken?”. I så fall är den här texten för dig! Det råder ingen tvekan om att planeternas läge påverkar oss på många sätt.

I den här artikeln om esoterik på OHMYGOSSIP kommer vi att prata mer om månen som påverkar resultatet av dina skönhetsritualer. Månens tillväxt påverkar skönhetsritualerna precis som tillväxten av växter.

Här är 3 skönhetsåtgärder som utförs vid olika tidpunkter i månaden:

1. Exfoliera huden under fullmåne
Det är en tid av befrielse både energimässigt och fysiskt. Detsamma inkluderar att bli av med gifter som samlats i huden och att skapa ny hud. Under fullmånen rekommenderas att duscha lite längre och exfoliera hela kroppen, sedan återfukta huden med kräm eller olja. Det sägs att under fullmånen tar huden upp mer näring. Magin förstärks av kaffe. Därför är det extra bra att gnugga in kroppen med kaffe (hempeeling) eller produkter baserade på kaffe. En mycket bra produkt baserad på kaffe är till exempel Elisheva & Shoshanas Kaffe- och arganoljatvål, tillverkad i Estland som en hantverkskosmetik. Den har utmärkta exfolierande egenskaper, ett starkt kaffeinnehåll och dessutom omedelbart återfuktande med hjälp av arganolja.


2. Klipp håret under nymåne
Sedan urminnes tider har det talats om hur hårklippning i rätt månfas ökar dess riklighet. Om du vill att ditt hår ska börja växa snabbare, klipp det definitivt under den nya, växande månen. Om du vill att ditt hår ska växa långsammare, klipp det under den avtagande månen.

3. Gör en manikyr under nymåne
Har du svaga naglar och de går lätt sönder? För att ge en boost till deras tillväxt och att stärka dem, bör en manikyr göras under nymåne. Under nymånen är dragkraften starkast och den får energierna att röra sig.

Bild: Pexels
Källa: Ohmygossip.ee


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory