Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

HUR UNDVIKA höstdepression?

HUR UNDVIKA höstdepression?

OHMYGOSSIP – Hösten är den vanligaste tiden då människor blir deprimerade. Det kan verkligen vara deprimerande när det regnar och regnar, himlen är grå, du kommer hem från skolan eller jobbet och är trött… och samma sak varje dag. Situationen kan dock alltid ses ur ett positivt perspektiv!

1. Börja tänka positivt direkt! Det är inte värt att sitta och kura inomhus och vara på dåligt humör, utan, på fritiden, mixtra med saker du känner dig glad över.

2. Tillåt dig själv att vila en dag i veckan – det är mycket nödvändigt för din kropp att bli av med tröttheten. Gör gärna saker den dagen som du tycker om och tillåt dig själv något gott att äta.

3. Ansträng dig inte för mycket med arbetet, tänk på hur mycket du verkligen orkar.

8 saker att göra på mörka höstkvällar:
Läs böcker, fly till en helt annan värld i några timmar. Det är inte värt att köpa böcker för en läsning, du kan låna en stor hög med böcker på biblioteket helt gratis. Rekommendation: Romantiska romaner som “Jane Eyre” och “Svindlande höjder” är mycket bra på hösten.

Gå till gymmet. Tror du att du är för trött för att gå till gymmet? I verkligheten är det tvärtom, efter ett träningspass känner du ny vitalitet i dig själv och du har fått en positiv upplevelse. Väldigt dyra idrottsklubbar är inte alltid bra, du kan gå till någon av de mindre och billigare idrottsklubbarna eller bara köpa någon bra fitnessvideo. Rekommendation: Att experimentera med olika dans- och aerobicsstilar skapar en positiv stämning.

Ordna en hemtrevlig spakväll för dig själv. Skäm bort dig själv en kväll med alla typer av badsalter, peeling krämer och masker. Ett miljövänligt och högkvalitativt val finns exempelvis i Elisheva & Shoshanas webbutik. Skapa en fridfull stämning för dig själv genom att tända ljus i badrummet och lyssna på stämningsfull musik. Efter det kommer du att känna dig omhändertagen och lugn. Rekommendation: Ordna allt för spabadet i förväg så att du kan njuta av det helt och hållet och senare hoppa i en varm säng.


Skäm bort dig själv med nordisk kvalitetskosmetik (Foto: ElishevaShoshana.com)

Se en bra film. Antingen ensam eller med väninnor, ordna en trevlig filmkväll. Se någon glad och söt film så märker du hur stämningen stiger. Rekommendation: Romantiska komedier och kvinnofilmer är bäst. Till exempel: “Again 17” och “Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta”.

Laga mat. Gör någon exceptionell maträtt. Sök på internet efter recept och prova på något helt nytt. Gör din måltid festlig, duka och dekorera ditt bord. Rekommendation: Bjud in vänner på besök, de skulle säkert bli väldigt överraskade och glada.

Gör dig vacker. Om du ska på en födelsedagsfest eller någon annan tillställning, gör dig vacker. Ta dig tid att sminka dig och njut av det. Då vid detta tillfälle utstrålar du som allra vackrast. Rekommendation: Överdriv dock inte sminkningen!

Gör en storstädning hemma. Om du känner dig trött på allt, gör ditt hem glänsande och ge bort saker du inte använder. Det är mycket trevligare att komma hem när allting är i ordning.
Gläd dig över de små sakerna. Det kan verka som en sliten mening, men tänk på hur du har haft turen att leva här och nu. Ta en promenad utomhus och njut av en uppfriskande höstkväll. Rekommendation: Le och var snäll mot andra, njut av ditt liv för det är vackert!!!

Bild: Pexels
Källa: Ohmygossip.ee


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory