Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Hyra lägenhet i New York – tips, tjänster och sajter!

Hyra lägenhet i New York – tips, tjänster och sajter!

OHMYGOSSIP – Att hyra lägenhet i New York blir allt mer vanligt även för den som bara är på semester i staden. Fördelarna jämfört med att bo på hotell är många, men det finns fallgropar. När du hyr lägenhet blir kostnaden per natt ofta – men inte alltid – lägre än på hotell. Du känner dig mer som en New Yorker och du klarar dig på en mindre reskassa genom att du kan laga en del måltider själv.

I New York är utbudet av lägenheter för korttidshyra stort. Det finns mycket att välja på, från små enrummare till stora lägenheter för familjer eller sällskap som reser tillsammans. Lägenheterna finns utspridda över hela staden, ofta i områden som är mysigare och trevligare än hotelldistriktet runt Times Square.

Förbjudet med korttidshyra i New York
Viktigt att tänka på är att New York sedan 2011 förbjuder lägenhetsinnehavare att hyra ut sina lägenheter i andra hand kortare tid än 30 dagar. Att hyra ut en lägenhet via exempelvis AirBnB till turister för några nätter är, i de allra flesta fall, inte tillåtet. Undantag finns, men de är få. Ett av de viktigaste undantagen är att det är tillåtet att hyra ut enskilda rum i sin lägenhet, förutsatt att man själv bor i lägenheten samtidigt. Du som hyr en lägenhet för din semesterresa begår inget brott, men din hyresvärd gör det. Och det finns en risk att den lägenhet du bokat kan försvinna, om grannar klagar eller om husets ägare bestämmer sig för att granska andrahandsuthyrningen. Många väljer ändå att hyra lägenhet på resan till New York, men om du gör det måste du vara medveten om vilka regler som gäller och att det finns risker och fallgropar som du undviker om du bor på hotell.

Hyra lägenhet – tjänster och sajter

New York Habitat
En välrenommerad söktjänst är NYHabitat.com som funnits i över 20 år. På webbplatsen finns en sökfunktion där du kan välja område och typ av lägenhet, allt från korta semesterboenden till lägenheter för flera månader. Därefter får du hjälp av en personlig handläggare med att genomföra hyresaffären. New York Habitat tar en avgift för sina tjänster. På kortare boenden, Vacation Rentals och B&B är avgiften inkluderad i priset du ser på deras sajt, men på längre vistelser över en månad tillkommer den kostnaden till hyrespriset.

AirBnB
På senare tid har den smarta sajten AirBnB.com tillkommit, en guldgruva för den som vill hyra lägenhet i New York. Där finns utförliga beskrivningar, bilder, kartor och – något som är mycket hjälpfullt – lägenheterna och dess ägare recenseras av tidigare hyresgäster. Det ger en kvalitetsstämpel och ökad trygghet inför beslutet om vilken lägenhet du ska hyra. AirBnB är perfekt för dig som ska semestra i NYC och av någon anledning söker ett alternativ till hotell, kanske för att du vill ha ett kök eller för att ni är en stor familj som vill bo tillsammans. Priserna på AirBnB ligger ofta, men inte alltid lägre än priset per natt för ett mellanklasshotell på Manhattan.

Craigslist
Klassikern är NewYork.Craigslist.org. En sajt med radannonser som i många år varit bästa vän för den som planerar att hyra lägenhet i New York (eller andra städer i USA) och vill komma i direktkontakt med lägenhetsägare. Kan vara lite svårt att använda om du inte är på plats i New York och kan kolla lägenheten innan hyresaffären görs. Det har förekommit bedrägerier på Craigslist (precis som på Blocket) där användare betalat in pengar till hyra för en lägenhet som visar sig inte existera eller som redan är upptagen.

HomeAway
Ett annat alternativ är HomeAway.se. Där listas fler än 1500 hyreslägenheter i NYC, som ägs av privatpersoner men hyrs ut som semesterbostäder.

NordenBladet Hotel Search
Mer information finns här: nordenbladet.com

Bild: New York (OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet)
Källa: alltomnewyork.se


Tags assigned to this article:
lägenhetNew York

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory