Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / KÀrlek, Psykologi & Relationer / Nöje & KÀndisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Helena-Reet EnnetŽs blogg / Hem, Familj och Barn / HÀlsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Iina Koppinen: Fotografering och bloggar – och effekten av dessa (del. I)

Iina Koppinen: Fotografering och bloggar – och effekten av dessa (del. I)

OHMYGOSSIP – Det har varit problematiskt att klĂ€ mig pĂ„ morgonen nu i början av september, eftersom det Ă€r sĂ„ varmt i middagen!  Jag tittade ut genom fönstret och drack kaffe, morgondimma Ă€r som en lugn vĂ€rld.  Idag tĂ€nkte jag har tillrĂ€ckligt mod at följa mina egna vĂ€gar, som Ă€r inte recommenderade  stilar att fotografera i modern blogning.  Visuell konst hĂ€rstammar frĂ„n kreavitet, men den Ă€r inte synonym för det.  De smĂ„ sakerna i detta betyder mod.  Jag tror att fotograferingens popularitet kommer upp för bloggar och det andra bilddelningstjĂ€nsterna.  Stilen pĂ„ bloggar har förĂ€ndrats mycket, Ă€ven skrivande i dessa och vad Ă€r sĂ€tt att lĂ€sa bloggar.  Vanligtvis lĂ€ser jag dagligen bloggar med massor av de intensiva estetiska bilderna.  SĂ€rskilt ett par bloggar om mode och om inredningarna ocksĂ„.

Jag började blog om konst, bilder Ă€r naturlig integration, som hjĂ€lper till at uppfatta helt nya aspekter, intrycket innehĂ„llet gör.  Fotografering ar fĂ€rdigheten, hur den mĂ„ste lĂ€ras och uplevas – men det enda viktiga verktyget Ă€r visuell vinkel.  Jag tar bilder varje dag, och de bilder jag vĂ€ljer att blogga Ă€r innehollet i mitt inlĂ€gg.    Foton gör varje blogg ser mer intresant ut och gör kĂ€nslan hög, verkligen!  Ibland vĂ„gar jag försöka göra nĂ„got som Ă€r riktigt annorlunda Ă€n ett blekt foto. Vissa kan kalla det fel pÄ amatörskalan – om jag gör för mycket redikering, stilisering eller nĂ„got som ser ut installationer, eftersom idag det Ă€r absolut nej för blogg anvĂ€ndningen, eller ombeskĂ€rningen av foto inte Ă€r samma stantard som texten Ă€r.

NĂ€r man har lĂ€sare mer Ă€n hundra tusen, Ă€r det samma att följa vad som rekommenderas eller inte med stilen pĂ„ bilder och text, lĂ€sarna kommer Ă€lska det Ă€ndĂ„!  Innan detta skulle det vara lĂ€tt at stanna i komfortzonen, öka antalet, men jag vill inte vĂ€ntĂ€ – jag anvander foton jag har tagit, nĂ„gra av dessa Ă€r frĂ„n Italien och Spanien, dĂ€r jag arbetade nĂ„gra mĂ„nared sedan.

Jag har undersökt innehĂ„llet av min personlig bildkonst genom bilder, framför allt jag har velat hitta stilen för att producera innehĂ„ll, olika personliga identifierbar stiler.  Jag har den hĂ€r konversation i mitt sinne och tĂ€nker varför just den hĂ€r bilden gör mig intresserad, hur jag redigerade detta och kan det bli bĂ€ttre pĂ„ olika sĂ€tt innan jag publicerar det.  En bild in den hĂ€r bloggen – har jag begrĂ€nsat pĂ„ sĂ€tt dĂ€r ansiktet Ă€r inte i sikte.  SĂ„ funderade jag i mitt sinne,  ser det bĂ€ttre Ă€n bilden med ansikte?

foto Iina Koppinen | 2018 | byiinakoppinen

foto Iina Koppinen | 2018 | byiinakoppinen

Vad Ă€r min personlig komfortzonen?  Ju större och skarpare bilder – desto bĂ€ttre.  NĂ€r jag tar bilder av mig sjĂ€lv, Ă€r jag inte van vid fotografering utan stativ, jag anvĂ€nder timer -för att fĂ„ tillrĂ€ckligt tid – sĂ„ gör jag bara endast vad Ă€r nödvĂ€ndigt, sĂ„ det Ă€r fortfarande fascinerande.  Ljusstyrka, renhet, guldlinje – dessa Ă€r resurser att följa, och naturlig enigheten.  Jag stĂ„r i motsats till denna trend, men ibland anvĂ€nder jag mobilkamerafoton. Jag vill spara den hĂ€r aktiviteten, cool, avslappnad stil, men inte bilder av dĂ„lig kvalitet.  De kommer ut frĂ„n normal dagar, eller det kan komma ut frĂ„n en viss konstfotografering ide.

Jag har min egen vision, men min andra sidan Àr ÄskÄdaren!

foto Iina Koppinen | 2018 | byiinakoppinen

foto Iina Koppinen | 2018 | byiinakoppinen

I dessa bilder anvande jag inte reflector, jag testade nÄgra studieljus, i andra positioner.  OfullstÀndiga, förvrÀnda eller  svÀngande bilder, det Àr inte för mig.  Ljuset Àr vÀgen till framgÄng.  NÀr man tar portrÀtt i studion, kamerans blixt kan vara för kraftfull och kan skapa oattraktiva skuggor.

NĂ€r jag blĂ€ddrar mina filer som Ă€r fulla av bilder, kommer jag tillbaka till tiderna och minnena – nĂ€rvaron Ă€r inte mindre meningsfull alls nĂ€r jag tar bilder – nĂ€r jag kĂ€nner nĂ„gonting ska hĂ€nda, det kommer inte att blekna bort vad som hĂ€nder just nu.  Den hĂ€r komfortzonen, nĂ€r du kommer tillbaka frĂ„n nya erfarenheter, har testat nĂ„got nytt och ansökt kunskaper, det kan vara krĂ€vande och till och med fĂ„ dig kĂ€nna stress – men det allt Ă€r vĂ€rt det!  Verkligen! Nyfikenhet, nya skener och rutiner – relation med vĂ€nner Ă€r brĂ€nsle till din motor som kallas skapande.

foto Iina Koppinen | 2018 | byiinakoppinen | Gator och grÀnder | Todi | Italien

foto Iina Koppinen | 2018 | byiinakoppinen | Gator och grÀnder | detalj | Todi | Italien

foto Iina Koppinen | 2018 | byiinakoppinen | Gator ock grÀnder | Todi | Italien

Jag Ă€r förtjust i bilder som hĂ€nder just nu, frĂ„n naturen eller mĂ€nniskor.  Bilderna berĂ€ttar egna berĂ€ttelser eller gör flera frĂ„gor.  Arkitektura och byggnaderna osv. – de Ă€r helt olika saker.  Jag Ă€r en lĂ€sare ocksĂ„, sĂ„ nĂ€r jag tittar pĂ„ en ny blogg och bilder, gillar jag inte om dispergerade och pĂ„ mĂ„nga olika sĂ€tt gjorda samlingar.  Ni mĂ„ste veta att en dag ska jag vinna min egen rĂ€dsla!  Jag söker skönhet, stunderna att dela med i denna blogg, en del av historia som jag började idag!

foto Iina Koppinen | 2018 | byiinakoppinen | detalj | kaffepaus | sjÀlvportrÀtt

Jag önskar bra för er alla, och soliga höstdagarna!

xx

IinaAnnons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory