Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Iina Koppinen: Umbrien på sommaren – med foton och ord

Iina Koppinen: Umbrien på sommaren – med foton och ord

OHMYGOSSIP – Jag berättar om min resa i Italien – just nu, när regnet slår till fönstret – i september minns jag min sommarsemester i Umbrien.  Jag skriver sällan på svenska, därför det är inte mitt modersmål.. så, förlåt om jag skriver något fel.. Men Italien, Umbrien.. när man reser dit, det är viktigt att veta livet där är långsamt, allt i livet är baserat på detta.  Italien är trevlig, det måste jag säga.  Jag har inte resat mycket, men jag måste säga att wi-fi där i slottet jag hade min lägenhet, var nödvändig hjälp när jag arbetade, i landet där internet förbindelse är inte sjävklart.  Att betala där.. jag har lärt mig själv undvika sedlar, men där igen, lärde jag att man accepterar bank eller kreditkorter sällan.  I landet där banksystem startade!

En dag körde jag till Todi och köpte bekväma Benetton skor.  När jag  vandrade efter platser att fotografera, innan jag var glad att gå med mina gamla sandaler, jag har litat på dom alltid, men nu det var dags att säga farväl till dessa..  Jag kunde inte bära alla skor med mig, jag var där endast en vecka, och då reste hem tillbaka.  Jag hade trevliga dagar där, treffade mina vänner, blev förälskad i italiensk pizza – naturligtvis!  Haha!  Jag var lite nervös innan jag reste, till exempel glömde jag den speciella USB- kabeln som jag behövde, men fel USB- kabeln var med, så där igen – när jag laddade foton det var precis som livet här, väldigt långsamt!  Att vänta någonting är inte den bästa omgivningen av mina personalla sidor.. när jag körde från Rom till slottet.. reception var stängd.. tiden för siesta!  Jag svetade och var inte den sötaste person i den här världen..

foto Iina Koppinen | självporträtt | Todi | Italien | 2018

Om du kan säga några ord eller fraser på italenska, gladiga ansikter är garanterade!  Jag arbetade där, i min egen frihet, ingen kunde störa mig.  Landskaperna är så fantastiska, staden Todi som ligger cirka 10 kilometer från slottet, är så bildmässig, smala gränder.. historia, charming!  Jag lyssnade på mina egna steger, en äldre herr hade tagit sitt stol och satt vid muren av Todi – han tittade på fälter, jag är säker, han skall aldrig blir uttråkad vad han ser, balkoner och blommor, sol och skuggar..

foto Iina Koppinen | landskapen | Todi| Italien | 2018

foto Iina Koppinen | letar efter bildämnen | Italien | 2018

foto Iina Koppinen | Todi | Italien | 2018

foto Iina Koppinen | solrosor | Umbria | Italien | 2018

Ländskapet där är grönt också, så fint!  Att fotografera gator där är intressant, den har tagit fast pä mig.  Jag älskar fönsterplatser i flygplanet också, jag kan ta foton, om fönstret är inte smutsig.

foton Iina Koppinen | från flyktplanen | flykt Helsinki – Rom | 2018

foto Iina Koppinen | vin och en bra bok | Helsinki – Rom | 2018

Flyget från Helsinki til Rom var bekväm, snabb och allt var bra med god serveringen, också!

En dag körde jag till Perugia, drottning av Italienska backar, man brukar säga där.  Jag tänker att det är liknande med Todi, men större, lång historia, murar, så fantastisk!  Om du vill göra någonting där, bilen är nödvändig.  Lokal trafiken är inte så lätt än i de Skandinaviska länder.

Man kan säga att Italien är landet av alla drömmar!  Jag måste säga att jag alskar och hatar Italien på samtidigt.  I september hade jag konstutstälning av foton, akvareller, ritningar och så vidare därifrån, den första i serien. Det var en av mina många konstutstälningserier, starka känslor. Ibland tycker jag det är nödvändigt att resa, inte bara att sitta på sofa och titta på tv eller spara tid på internet.. att resa och möta nya platser och länder, där kan man se historia och framtiden samtidigt.

Den enda meningen med frågan är att vara tyst.  Jag vet att det är inte så svårt att svara på frågan, visuell expression.

foto Iina Koppinen | vinstockar | Umbria | Italien | 2018

Vi ska möta snart igen, kärä vänner!

xx

Iina

 

 

 

 Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory