Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Jana Hallas berättar för NordenBladets hälsospalt om sin livsstil och sina principer: Jag gör allting engagerat!

Jana Hallas berättar för NordenBladets hälsospalt om sin livsstil och sina principer: Jag gör allting engagerat!

NordenBladet – ”Ärligt talat är jag nog inte den bästa förebilden för hälsosam livsstil – jag gillar inte vegetarisk kost och jag motionerar inte, men jag kan tala om min livsstil och mina principer”, så säger i början av sin intervju med NordenBladet.ee designern, stilisten och textförfattaren Jana Hallas (47) som alltid är välvårdad och kvinnlig.

Janas livsstil är s.k. hälsosam ”utan ansträngning”. Kvinnan, vars ålder man skulle kunna gissa till maximalt 35 år berättar för oss sin hemlighet – Jana gör ingenting bara för att det är ett måste. Om hon gör någonting, brinner hon för det och hon gör det på lagom nivå. ”Jag vet inte hur hälsosam min livsstil är men det lär inte finnas någonting ohälsosamt i den. Jag tycker att det viktiga är ordet lagom. Det finns några saker som jag anser vara viktiga för det helt enkelt passar mig”.

Här kommer nu Jana Hallas tre rekommendationer för en lycklig och hälsosam livsstil:
1. Mat. Frukost är ett måste. Om det praktiskt är möjligt äter jag havregrynsgröt. Den är bra för ämnesomsättningen, den ger behaglig mättnadskänsla och jag gillar den.

Förutom frukostgröten är min mest hälsosamma näringsvana att äta varje dag minst en varm måltid eller soppa. Jag har aldrig provat någon diet. Som mamma började jag lägga märke till matens kvalité och näringsinnehåll. Jag äter inte mycket fett kött, jag försöker undvika stekta rätter, jag äter fläskkött och nötkött och en gång i veckan fisk.
Tyvärr har jag aldrig gillat sallader. Vatten började jag dricka medvetet så sent som ett par år sedan, för jag var inte törstig. Däremot en stor kopp svart kaffe på morgonen är nödvändig.

Jag äter ingenting mycket hälsosamt, men samtidigt heller inte någonting riktigt ohälsosamt. Som mor har jag begränsat användandet av socker och salt mer än tidigare. Tidigare var det ingen konst att äta en påse godis på en och samma gång men nu är jag betydligt klokare och har mer kunskaper, man talar mer och mer om detta ämne. Som dryck använder jag inte kolsyrat vatten även om jag under några år drack enbart kolsyrat. Jag köper inte saft eller läskedryck. Vitt bröd köper jag inte. När jag bakar använder jag vitt vetemjöl, ibland blandar jag det med fullkornsmjöl. Om ”organiskt” eller ”eko” förändrar smaken, håller jag mig till vanliga produkter i affären. Naturligtvis föredrar jag ren mat från lantbruk men det är inte min målsättning till vilket pris som helst.

2. Motion. Jag motionerar naturligt – jag städar hemmet, jag promenerar och jag tar trappor (i stället för hiss), jag cyklar i stället för bilen när det gäller kortare sträckor. På sommaren klipper jag gräsmattan. Som tur är har jag inte stillasittande arbete. Speciell motion sysslar jag inte med, men jag deltar ibland i yoga, som känns bra, i synnerhet stretchning. Ibland stretchar jag hemma.

3. Jag brinner för det jag gör. Jag engagerar mig i det jag gör, jag satsar helhjärtat på mina projekt, oavsett om aktiviteten handlar om modedesign, keramik eller att vara mor. Jag kan njuta av små saker och värdesätta dem.

Freshly picked garlic from my own #garden #gardening #garlic #tasty #fresh #summer #nofilter #morningsunshine

A post shared by Jana Hallas (@janahallas) on

Bilder: Jana Hallas (Instagram/@janahallas)


Tags assigned to this article:
Jana Hallas

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory