Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Kristiina Karlberg: Hur minska stress och sömnlöshet

Kristiina Karlberg: Hur minska stress och sömnlöshet

OHMYGOSSIP – Vi har alla haft situationer då stressen tar de sista krafterna och orsakar oro och sömnlöshet. Jag har aldrig träffat en människa som aldrig haft det stressigt i sitt liv. Många tror att långvarig stress måste behandlas med medicin, men jag är av den åsikten att allting beror på oss själva och i stället för att äta tabletter borde man förändra sitt dagliga liv. Vad kan man då förändra?

I stället för kaffe vore det klokare att dricka te, till exempel kamomill te som är känd sedan urminnes tider att ge lugnande verkan. Eller till exempel fläderbär/-blom te, som lugnar nerverna och hjälper till att somna (gravida får inte dricka denna te!). Fläderbloms te är känd sedan flera hundra år tillbaka som ett ämne som även skyddar mot förkylning. Det som hjälper mot stress och depression är rosmarin te, men överdriv inte mängden… för mycket intag av te kan orsaka matsmältningsproblem och sömnlöshet. Te rekommenderas inte under graviditeten, för det stimulerar livmodern. Alkohol borde man använda så lite som möjligt, den ger dock hjälp för stunden och förändra sinnestillstånd, men ärligt sagt att bli berusad har ännu inte botat någon. Och jag tycker att fulla människor gråter och är ännu mer deprimerade.

Om du har lidit av sömnlöshet under en lägre tid, undvik att äta mycket sent på kvällen och begränsa det till mager och lätt mat. Ät till exempel bladsallad, men utan ättika, lägg till exempelvis färsk lök, indianerna äter detta mot sjukdomar och sömnlöshet. På salladen kan du ta några mandariner som har samma lugnande verkan och har många nödvändiga vitaminer. Mandarin lugnar och piggar upp, förstärker nervsystemet och lindrar smärta, och passar även för vård av matsmältningsproblem. Innan du somnar, bada kallt om möjligt, lägg till lite kamomillolja och även honung, om möjligt. Efter badet massera kroppen med lavendelolja och ta en droppe även på kudden. Lavendel är en universalolja, som lugnar och ger balans.

Jag var själv trött under en längre period, jag kände att stressen var en ständig följeslagare, gråtfärdig, hade stundtals panik, nervositet. Efter att ha varit under isen ville jag börja leva igen. Jag försökte analysera mig själv och förstod att egentligen lever jag för andra. Det största felet som man kan göra är att glömma sig själv! Försök skämma bort dig själv. Gör vad du egentligen vill göra och tänk inte på vad andra tycker. Försök leva så att i stället för meningen ”jag skulle ha kunna göra det” kan du ibland säga ”jag gjorde det”. Undvik människor som gör dig stressad, gå inte med nedböjt huvud, om någonting misslyckas, försök igen. Gråt din gråt en gång ordentligt och kom över det, ta på dig joggingbyxor och ta en promenad eller en joggingrunda. Kok varm choklad, som motverkar depression mycket effektivt. Le och le. Lev inte för din vikt, låt inte tidningarna störa dig. Inbilla inga problem. Och vad som är viktigast, älska och ta emot kärlek som ges dig.

Ta hand om din själ och kropp. Bry dig om var du lever din dag. 🙂
Foto: Kristiina Kalberg (Ohmygossip Couture)
Källa: Ohmygossip.fi


Tags assigned to this article:
bloggareKristiina KalbergNordicBloggers

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory