Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Man har egentligen hittat den vetenskapsliga hemligheten bakom lyckan!

Man har egentligen hittat den vetenskapsliga hemligheten bakom lyckan!

OHMYGOSSIP – Otroligt enkelt! Många visa människor har ställt sig frågan: Vad är lycka? Lyckan är naturligtvis subjektiv och hemligheten bakom ett lyckligt liv varierar från person till person. Äldre personer säger samstämmigt att lycka är att vara frisk, unga däremot säger att det är kärlek.

Ny har man hittat ett säkert svar som är enklare än man trott! Det har kommit fram att hemligheten bakom lyckan är träning! När kroppen eller själen är trött och du känner dig stressad, ta dig samman  och träna. Du behöver inte nödvändigtvis gå till ett gym eller en sportklubb för det är nog med en trevlig men aktiv promenad eller träning hemma. Att röra på sig aktiverar endorfiner som är kända som må-bra-hormoner. Dessa sympatiska må-bra-hormoner skapar ljus i din vardag! Det som också ger lycka är bra kost, säger forskare. Ändra din matlista, för tryptofan-hormoner verkar på samma sätt och de finns till exempel i kyckling, kalkon, bananer och avokado. Dessa näringsämnen hjälper till att ge din hjärna kemikalier som heter serotonin.

Eftersom lycka alltid tycks vara en bristvara och ens egen spegelbild och vikt på vågen inte gör en gladare, beslutade även jag att skärpa mig och återgå till träning. Jag surfade ett tag i fitness-bloggar och fick mycket inspiration! Jag köpte en ny telefon och laddade en hel del kul gratisappar – från stegräknare till kalorimätning. Smarta telefoner är bra, tidigare hade jag ingen aning om att man kan använda telefonen som stegräknare osv. Mina favoriter har snabbt blivit ”Monitor Your Weight”; ”BMI Calculator”; ”WeightMeter free”; ”FITAPP”; ”Pedometer” och ”MyfitnessPal”. Du kan planera i vilken när du ska ha nått en viss vikt, räkna antal tillåtna kalorier för dagen, hur mycket kalorier maten har och mycket mer nyttigt. Verkligen kul!

Bild: OHMYGOSSIP


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory