Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Mayafolkets astrologi: Aztekernas urgamla horoskop. Kolla vem du är enligt deras horoskop!

Mayafolkets astrologi: Aztekernas urgamla horoskop. Kolla vem du är enligt deras horoskop!

OHMYGOSSIP – Aztekernas horoskop baserar sig på mayafolkets kalendersystem som aztekerna tog över. Aztekernas kalender har två delar: Tonalpohualli (som är kalender där dagarnas ordning baseras sig på rituella regler) och solkalender (året är 18 månader långt, månaden har 20 dagar eller noga räknat har kalendern 260 dagar, 20 Dagsmärken och 13 Galax nummer).

Mayafolkets och aztekernas astrologer var mycket intresserade av mystiska rörelser på stjärnhimlen och deras påverkan på Jorden. Vi vet alla att Solen stiger upp på morgonen och går ner på kvällen. Mayafolket och aztekerna uppfann redan för länge sedan att det finns inte enbart dagsrytm utan även många andra rytmer. Dessa rytmer uppfanns i Europa först för ett hundra år sedan. De kallas för biorytmer.

Aztekerna efterlämna Tzol, den heliga kalendern, som är en blandning av den kalender vi känner till och den astrologiska kartan. Enligt den har varje dag en egen viss helig figur och därför kan man beskriva en persons karaktär, position och dolda förmågor enligt dennes födelsedag. Dessa beskrivningar har ansetts vara mycket precisa för de ger möjlighet för varje människa att bättre hitta sig själv och att börja sin egen utveckling.

Kolla upp vilken Dags märke du är enligt aztekernas horoskop. Vilken karaktär och vilken slags starka sidor ditt horoskopsmärke innehåller och titta även på råd som hjälper dig i ditt liv framöver! Först RÄKNA ut ditt märke site horoscope.com ? HÄR!

KROKODIL (Crocodile)
Mayanamn: Imix
Viktigt: Värdighet
Riktning: Öst
Ädelsten: Röd jaspis
Färg: Röd
Vän: Vind
Fiende: Apa

Första Dagen i Mayafolkets astrologi – Krokodil, symboliserar början. Som Krokodil är du fiffig, skapande, övertygande och mycket energisk. Ibland är du dominant, aggressiv och självisk. Du är inte heller rädd för att försvara dina egna fördelar, du är initiativrik och du verkställer ofta förändringar. Du kan bäst ta vara på dina egenskaper och färdigheter i affärslivet och osjälviskt arbete som välgörenhet, att vara med familjen eller att skapa ett team. Du har också ett otroligt sinne för försvar och det gör dig till en strålande vårdare.

VIND (Wind)
Mayanamn: Ik
Viktigt: Rättvisa
Riktning: Norr
Ädelsten: Sodalit
Färg: Vit
Vän: Hus
Fiende: Gräs

Andra Dagens märke, Vind, är mycket livskraftigt. Enligt mayafolkets astrologi är du vis, en omtänksam kommunikatör med mycket självmedveten. Du är flexibel och öppen men också perfektionist. Ibland har du en tendens till att tänka för mycket och ibland är du bedräglig. Uppenbarligen är du intresserad av mycket och det kan till och med vara möjligt att du har många arbetsplatser. Du klara av många olika branscher. Det är inte lönt för dig att stanna och vara osäker – du kan styra dig själv bättre än du vill erkänna för dig själv.

HUS (House)
Mayanamn: Akbal
Viktigt: Tålamod
Riktning: Väst
Ädelsten: Obsidian eller vulkaniskt glas
Färg: Blå
Vän: Ödla
Fiende: Säv

Du är Hus eller Mayafolkets tredje Dags namn. Enligt mayafolket är du en person som förmedlar vidare traditioner och bibehåller övertygelser. Du är försiktig och noggrann i dina tankar och gärningar, dessutom är du mycket optimistisk. Du sparar inte krafter för att uppnå dina mål och du gör det säkert för dig och andra. Du har fallenhet för att ifrågasätta dig själv när du har egna innovativa idéer, i ditt tålamod och din styrka. Du borde vara mer flexibel och öppen för att få lycka i ditt liv. Låt förändringarna ske, de kan leda till någonting vackert!

ÖDLA (Lizard)
Mayanamn: Kan
Viktigt: Uppenbarelse
Riktning: Söder
Ädelsten: Dumortierit
Färg: Gul
Vän: Orm
Fiende: Jaguar

Du är mayafolkets fjärde Dags namn Ödla. I din karaktär är du underhållare, full av passion och du påverkar andra starkt. Du behöver mycket frihet, men du uppskattar också ensamhet. Du har satt höga krav till dig själv för att uppnå dina drömmars mål genom hårt arbete. Även om du är en mycket självständig person, är du mån om dina vänner och din familj. Din modiga och självsäkra karaktär gör dig till en mästare blad folk. Du försvarar alltid det du tror på. Ibland förhåller du dig till saker och ting mycket häftigt och det är svårt att tämja dig. Du riktar din passion och impulsivitet till äventyr.

ORM (Serpent)
Mayanamn: Chicchan
Viktigt: Lösning
Riktning: Öst
Ädelsten: Ametist
Färg: Röd
Vän: Döden
Fiende: Örn

Du är den femte Dagens märke Orm. Du är en empatisk, sympatisk och hänsynstagande kraft när du har satt mål till dig själv eller när du förvarar någonting. Du blir lätt irriterad när du låter känslorna styra, du har fallenhet för att vara för dramatisk. Det är viktigt för dig att stå med båda fötterna på marken, undvika stress och relationsproblem. När du hittar balansen kommer dina bästa sidor fram.

DÖD (Death)
Mayanamn: Cimi
Viktigt: Förståelse
Riktning: Norr
Ädelsten: Karneol
Färg: Vit
Vän: Stenbock
Fiende: Gam

Död är Mayafolkets sjätte Dags märke. Du är öppen för idéer och villig till uppoffringar för att uppnå någonting större. Du är välsignad med en inre attraktion, du är praktisk, vänlig och framgångsrik i affärer. Det är viktigt att du hittar tid även för dig själv, för håller på att bli utbränd och om det skulle hända tappar du viljan att hjälpa andra. Du är känslig för alla slags slut och du har svårt att acceptera förluster. Använd din osjälviska karaktär för att hjälpa allmänheten så får du tillbaka din inre tillfredsställelse.

STENBOCK (Deer)
Mayanamn: Manik
Viktigt: Uppståndelse
Riktning: Väst
Ädelsten: Amazon sten
Färg: Blå
Vän: Hare
Fiende: Jord

Du är Mayafolkets sjunde Dags märke – Stenbock. Du tycker om att vandra runt och du brukar vara din egen. Du är innovativ och du har starka sinnen och du tar bra hand om dem du älskar. Du gillar att vara ensam och du vill njuta av alla naturliga saker som livet har att erbjuda. Du blir lätt sårad om man bryter löften man gett dig eller om du inte kan lita på folk. Du gör det som du anser vara rätt och det är svårt att få dig att ändra dina beslut. Du försvarar ditt område och förutsätter att andra respekterar det. De människor som kommer nära dig ser även din mjukare sida. Det bästa valet för arbete för dig skulle kunna vara någonting som har med konst att göra.

HARE (Rabbit)
Mayanamn: Lamat
Viktigt: Enhet
Riktning: Söder
Ädelsten: Hematit
Färg: Gul
Vän: Vatten
Fiende: Kniv

Du är den åttonde Dagens tecken i mayafolkets astrologi – Hare. Du är lekfull, klok och listig. Du är både fysiskt och andligt livlig, för dig är livet som en lek, du gillar inte att någon annan blandar sig i ditt liv annars än att de visar beundran och för nöjes skull. Den vinnande sidan hos dig kräver ständig stimulering och du behöver ständigt nya utmaningar. Ibland kan du vara nervös och självcentrerad för du är osäker på vad du egentligen duger till. Var försiktig så att inte förlora besinning och använd din energi för att motivera dig själv och andra.

VATTEN (Water)
Mayanamn: Muluc
Viktigt: Halvering
Riktning: Öst
Ädelsten: Lazulit
Färg: Röd
Vän: Hund
Fiende: Storm

Du är den nionde Dagens märke – Vatten. Du är född som ledare och känslomässigt klok. Två av dina bästa egenskaper är din fantasi och dina starka principer. Du ger mer än du förutsätter att du får tillbaka. Dina känslor är starka och om någon påverkar dig på ett negativt sätt kan du börja visa din makt för att markera din position. Oftast händer det dock att din godhet och sympati hjälper dig att uppnå fantastiska resultat. Följ dina unika åsikter och gör ditt liv bättre – du kan det sannolikt bättre än de flesta andra.

HUND (Dog)
Mayanamn: Oc
Viktigt: Tålamod
Riktning: Norr
Ädelsten: Blodsten
Färg: Vit
Vän: Apa
Fiende: Blomma

Den mest trogna och stödjande Dagsmärket i mayafolkets astrologi är Hunden. De flesta av Hundarna har en ledande position för de är mycket pålitliga och ger ständigt resultat. Du gillar att jobba i ett team, i en sådan situation är du som fisken i vattnet. Dina bästa egenskaper är att du är modig och att du ägnar din tid till dem du älskar. Ett hinder på din väg är att bevara känslornas mognad i dina relationer. Håll ditt hjärta öppet och visa mer tillit – du känner vem som är på din sida.

APA (Monkey)
Mayanamn: Chuen
Viktigt: Uppenbarelse
Riktning: Väst
Ädelsten: Aventurin
Färg: Blå
Vän: Gräs
Fiende: Krokodil

Apan, den elfte Dagens märke i mayafolkets astrologi är en strålande stjärna på konstens himmel: drama, kost och vad som helst där uppträdandet är i centrum. Du har ett behov att vara social och du gillar att underhålla andra. Det kan skapa problem i privatlivet, så försök balansera tiden för hobbyer och den tid du tillbringar med dem du älskar. Håll hjärnan i gång och låt din nyfikenhet leda dig mot originella och nyttiga tankar. Du kan ha svårt att koncentrera dig, för tålmodighet är inte din starkaste sida. Välj några intressen och försök göra flera saker färdiga. Se en större helhet och lägg inte vikt vid detaljer.

GRÄS (Grass)
Mayanamn: Eb
Viktigt: Beslut
Riktning: Söder
Ädelsten: Malakit
Färg: Gul
Vän: Säv
Fiende: Vind

Du är Gräs, den tolfte Dagens märke i mayafolkets astrologi. Du har en bra förmåga att anpassa dig, du kan samarbeta och är alltid villig att rusa fram och hjälpa till där du behövs. Det är svårt för dig att visa känslor och du har fallenhet att behålla dem inom dig. Det tar tid för dig att komma igång med ett målmedvetet arbete men till sist, när du gör det, ger du ditt allt för att uppnå det. Du lever livet på dina egna villkor och med din egen tidtabell. En av dina starka sidor är att du bryr dig och att du kan behärska dina känslor. Ständig utveckling av dig själv är mycket viktigt för dig, du är lysande problemlösare och många beundrar dig för det.

SÄV (Reed)
Mayanamn: Ben
Viktigt: Förståelse
Riktning: Öst
Ädelsten: Turkos
Färg: Röd
Vän: Jaguar
Fiende: Hus

Den trettonde Dagens märke i mayafolkets astrologi är Säv. Du är auktoritär och målmedveten. När du har ett mål gör du ditt yttersta för att uppnå det. Du är mycket klok, men ibland är din överdrivna självsäkerhet ett hinder för att komma överens med andra. Leta efter frid och enkelhet i dina relationer även om en av dina viktigaste egenskaper är problemlösning – du är ”en botare”. Hög moral och regler är viktiga för dig men också frihet. Enligt dig borde var och en bli vid sin läst så länge de inte bryter en enda allmän regel.

JAGUAR (Jaguar)
Mayanamn: Ix
Viktigt: UPPSTÅNDELSE
Riktning: Norr
Ädelsten: Månsten
Färg: Vit
Vän: Örn
Fiende: Ödla

Jaguar är den fjortonde Dagens tecken i mayafolkets astrologi. Din förmåga att kommunicera med människor är stor och det är viktigt för dig att kommunicera med människor på djupet. Du är mycket spirituell och du strävar mot högre mål. Du kan även vara mycket mystisk och mycket pålitlig. Till din karaktär är du mycket strategisk och tävlingslysten, du kan ge andra ett intryck av att du försöker manipulera på dem. Undvik giftiga människor, rikta din energi mot människor som tjänar din uppmärksamhet. Lyssna även på andra och var öppnare.

ÖRN (Eagle)
Mayanamn: Men
Viktigt: ENIGHET
Riktning: Väst
Ädelsten: Unakit
Färg: Blå
Vän: Gam
Fiende: Orm

Den femtonde Dagens märke i mayafolkets astrologi är Örn. Du älskar personlig frihet och du vill hitta olika slags platser, tankar och människor. Det finns inte en detalj du missar och du har tendens till perfektionism. Du är extremt punktlig och tålmodig – de är två egenskaper som de flesta märken har svårigheter med. Du håller andra på distans och du kan ge intryck av att vara introvert. Du har fallenhet för tekniska yrken som vetenskap eller filosofi som stimulerar andlighet. Var försiktig med din envishet och kritik, var hellre öppen, det är bra för dina relationer.

GAM (Vulture)
Mayanamn: Cib
Viktigt: Halvering
Riktning: Söder
Ädelsten: Rökkvarts
Färg: Gul
Vän: Jord
Fiende: Död

Gam är den sextonde Dagens märke i mayafolkets astrologi. Du representerar lycka i nya saker, du är mycket självmedveten och oroar dig om din egen position. Du uppskattar mycket livserfarenhet och du vill lära dig så mycket som möjligt av motgångar och framgångar. Du kan ge intrycket av att vara lite sträng och uttråkad, för du ser saker som de är. Du tycker inte om att bli kritiserad och din självkänsla får en törn av det. Du är sådan för du själv är sakkunnig (det mesta av tiden) och du ger säkra svar. Även om du tar livet hur strängt som helst, kan du hitta lite humor i varje sak.

JORD (Earth)
Mayanim: Caban
Viktigt: Aktivitet
Riktning: öster
Ädelsten: Agat
Färg: Röd
Vän: Kniv
Fiende: Mus

Jord är den sjuttonde Dagens märke i mayafolkets astrologi. De som representerar Jord-märket är mycket omhändertagande, listiga och filosofiska. De kan behärska sig mycket bra och har förmågan att lugna ner dålig inställning och aktivitet. Om du tillhör detta märke har du förmodligen högskoleutbildning och tänker ständigt på nya idéer. Den enda delen av ditt liv som du borde utveckla ytterligare är känslor och fantasi. I detta liv behöver inte allting vara praktiskt, och att inte acceptera det leder dig till stress och förvirring. Du vill inte heller vara för öm mot en annan person men du vet hur man skapar bra humor, många tycker om dig och du är en framåtledande chef.

KNIV (Knife)
Mayanamn: Etznab
Viktigt: Justering
Riktning: Norr
Ädelsten: Rodonit
Färg: Vit
Vän: Storm
Fiende: Hare

Du är kniv – den adertonde Dagens märke i mayafolkets astrologi. Du står stadigt med båda fötterna på marken, du har bra logiskt tänk, du tar hänsyn till andra och är osjälvisk. Du har problem i dina relationer för att du vill hitta logiska förklaringar till varje sak. Du har ett gott huvud och du förstår att det inte lönar sig att ta allting dramatiskt, du tar saker och ting realistiskt. Du vill jobba med dina händer och du njuter av djupa samtal. Du har förmåga att slita hårt, i synnerhet när du är mycket intresserad av ämnet. Du vill behaga de flesta, men du har svårigheter med att uttrycka dina känslor.

STORM (Storm)
Mayanamn: Cauac
Viktigt: Inflytande
Riktning: Väst
Ädelsten: Nefrit
Färg: Blå
Vän: Blomma
Fiende: Vatten

Storm är den nittonde Dagens tecken i mayafolkets astrologi. Du verkar lugnande och omhändertagande, man tror att du har vårdande förmågor. Du gillar att ständigt vara i rörelse och aktivitet, om det inte är möjligt blir du rastlös. Det är sannolikt att du har många vänner och du njuter mycket av sociala situationer. Du behöver ändå egen tid för att syssla med saker som intresserar dig. Du lär dig lika bra som du lär ut och du förlorar aldrig din barnsliga nyfikenhet. Du tror på en högre makt och du tycker att religion och spiritualität är fängslande. Du är ren och du har självdisciplin, försök låta bli att organisera saker för mycket – ibland ska man följa strömmen.

BLOMMA (Flower)
Mayanamn: Ahau
Viktigt: Ström
Riktning: Söder
Ädelsten: Rosa kvarts
Färg: Gul
Vän: Krokodil
Fiende: Hund

Den sista Dagens märke är Blomma. Du samlar ideal och skönhet, du har förmåga att flyga i det blå och dagdrömma om hur allas liv skulle kunna bli bättre. Du är den typen av människa som andra vill lära känna både platoniskt och romantiskt. Folk har stora förväntningar på dig. Koncentrera dig på att dela ut kärlek och medkänsla och låt inte andra utöva påtryckning på dig för att bli perfekt. Om du håller dig för hårt i din plan om ”den bästa planen”, blir du besviken på dig själv och andra blir besvikna på dig. Lev i nuet och bekymra dig inte om framtiden – helt naturligt ger du redan världen så mycket bara genom att finnas till.


Tags assigned to this article:
astrologiMayafolkets astrologi

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory