Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Redaktör Karin Karu: Kroppen är inte skapad till att sitta still utan till att röra på sig

Redaktör Karin Karu: Kroppen är inte skapad till att sitta still utan till att röra på sig

NordenBladet – Karin Karu är redaktör för Buduaar.ee-sajten, som värdesätter hälsosam livsstil och älskar idrott. Karin som man ofta kan se redan klockan sex-sju i fitness, poängterar att hälsosam livsstil är en balans mellan rätt kost och aktiviteter. Karin delade ut till NodenBladets läsare tre hälsotips som varje vän av hälsa kan leva efter.

1. Ren mat! Välj rå och ren mat som kommer från naturen och som inte är producerad! Ät varje dag färska grönsaker, bär, frukt. Ät fisk och kött – som är viktiga proteinkällor för kroppen! Föredra frysta grönsaker på vintern – de har mer vitaminer än affärernas frukter som har sprutats med kemikalier.

2. Vatten. Läskedryck, saft, söt kefir och andra liknade produkter innehåller mycket socker som inte är nyttigt för kroppen. Visste du att t ex en vanlig 330 ml dricksyoghurt innehåller nästan 30 g socker? Det finns till och mer i den än i 50 g mjölkchoklad! Drick vatten och föredra naturliga osockrade safter och mjölkprodukter.

3. Rör på dig! Kroppen är inte skapad till att sitta stilla utan för att röra på sig. Om du har stillasittande jobb, reservera varje timme åtminstone fem minuter till att röra på kroppen. Det finns inget mer uppiggande än att vistas i frisk luft. På sommarn trädgårdsarbete och om möjlig simning – just simning tränar alla muskelgrupper och ökar matsmältningen.

Bild: Karin Karu


Tags assigned to this article:
häslaKarin Karu

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory