Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

RINGENS MAGI: Vilket finger att ha en ring på? Väster eller höger hand? KOLLA VILKA VÄRDEN varje finger representerar

RINGENS MAGI: Vilket finger att ha en ring på? Väster eller höger hand?  KOLLA VILKA VÄRDEN varje finger representerar

OHMYGOSSIP – När man valt ringen, så vilket finger ska den sitta på? Har valet någon praktisk betydelse och om så är fallet, hur då? Förr i tiden hade ringfingrets val viss och traditionell betydelse. Ringen är av sin karaktär ett mycket magiskt smycke, som förknippas även med bestämda regler. Numera har denna bransch förändrats markant och få människor följer tidigare traditioner (förutom när det gäller vigselringen).

Egentligen är det ytterst viktigt på vilket finger du har en ring och enligt astrologer kan det till och med förändra karaktären. Vid närmare granskning känner varje människa, hur ringen tar fram en eller annan egenskap, stärker känslor eller riktar tankar.

Höger och vänster hand
* Vänsterhänta borde ta följande artikel tvärtom

När man har en ring är den första väsentliga saken att välja vilken hand som ska ha ringen. Man bör ta hänsyn till, att vänstra handen är en mottagare, högra handen däremot är en aktiv hand. Väser är yin, höger är yang. När man har en ring på västra handen, ändrar vi hela kroppen till mottagligare mot allting som sker i vår omgivning. Därför är det bra att använda den vänstra handen för ringen i sådana situationer, när vi lider av energibrist.

När man väljer den högra handen för ringen utökar vi vår kreativitet, dynamik och artighet. Att använda den högra handen för ringen ökar användandet av vårt energilager. Av det ska man inte genast dra den slutsatsen, att det är obetänksamt att hålla ringen i den högra handen för det går åt mycket energi. Det som är viktigt för människan är balans, och därför är det nödvändigt att både samla energi i lager och att använda energi i förverkligande av olika tankar och planer.

Varje finger representerar några värden, som alla i grund och botten är positiva, men i samband med överdrivenhet och ytterligheter kan de visa sig vara negativa. Jupiters äregirighet och självsäkerhet kan förvandlas till stolthet och glupskhet. Merkurius intuition och snabbtänkthet kan bli ovilja i mänskliga relationer. Varje fingers värde har således både positiva och negativa sidor, och därför bör de tas hänsyn till när man bär på en ring. Dessa synpunkter är kanske inte nödvändigtvis synliga på en gång, men med längre perspektiv kan de ha en mycket viktig betydelse.

Människans fem fingrar:

Jupiter (pekfinger)
Ledord: Självsäkerhet, äregirighet, ledaregenskaper, förmåga att fatta beslut.
Pekfingret hör ihop med den yttre världen som omger oss. Det gäller även i våra relationer med andra människor och vår önskan om balans i våra egna liv. En ring på pekfingret tar fram våra ledaregenskaper, vår förmåga att fatta beslut, vår ambition och vår självsäkerhet. Jupiters karaktär har en koppling till vår inre styrka och viljekraft, och därför är de som bär en ring på detta finger ofta företagsledare eller politiker. Ringen på detta finger ökar även förmågan att sköta finanser samt framgång i största allmänhet. I kärlek betyder ringen på pekfingret att människan är ogift och söker möjligheter till äktenskap i sitt liv.

Saturnus (långfinger)
Ledord: Balans, skiljande av rätt och fel, laglydighet, letande efter sanningen, goda manér, självanalys, mystik.
Saturnus kallas för balansens tecken. Det visar att människan är lugn, har förmåga att analysera och funderar alla sidor av saken och motargument före beslutsfattandet. Den uppskattar rättvisa och det visar vägen till beslut i det dagliga livet. Att ha en ring på detta finger betyder att personen iakttar sig själv, och därför kan denna person undvika större problem. Denna person har fallenhet till att ofta vara ensam med sina problem, för han föredrar att lösa dem själv och undviker att fråga andra om hjälp.
I kärlek betyder att bära ringen på långfingret början på kärlek.

Apollo (ringfinger)
Ledord: positivism, kreativitet, uttryck.
Apollo kallas för ”ringarnas ring” av en mycket seriös anledning. Ringen på detta finger tar fram människans alla positiva egenskaper. Apollo representerar framför allt kreativitet, och då påverkar ringen på detta finger ovanligt positivt på människor för vilka uttryck, konst och kreativitet är viktiga. Apollos energi förbättrar förmågan att uttrycka sig och ger ett särskilt knuff på kärlekens och skönhetens områden. Sedan urminnes tider har man haft vigselringen på detta finger. Denna ring kopplas till hjärtat och därför kan man förena den med löftesgivning. Ringen på detta finger hjälper till att bättre behärska även ens egna känslor. Det sägs att när vigselringen är på fingret, blir människan lugnare och mer behärskad.

Merkurius (lillfinger)
Ledord: intelligens, analys, kommunikation
Merkurius representerar umgängesenergi. Bildligt sagt är Merkurius både mottagare och sändare i sina roller. Det betyder kommunikation på varje sätt, inte bara verbalt. Att ha ringen på lillfingret ändrar människan till mottaglig och intuitiv. Detta möjliggör att man får sin del av värdefull kunskap av många slag. Det i sin tur gör människan intelligentare. Denna människa behåller ändå inte kunskapen bara för sig själv utan är alltid villig att dela med sig det till andra. När det gäller kärleken visar ringen på lillfingret att människan är öppen för lockelser. Ringen på lillfingret säger att människan är ogift.

Tummen
Ledord: seriös, stark vilja, utveckling, ambition
Tummen är det enda fingret som inte fått ett namn efter en grekisk gud. Det betyder ändå inte att tummen skulle vara mindre viktig på något sätt. Tummen representerar stark vilja. Ringen på detta finger medför människans liv många förändringar och utveckling, men de har en tendens att vara stadigvarande och nyttiga bara då, när ringen är på fingret. Därför skulle det löna sig att vara försiktig när man tar en ring på tummen. Att ha en ring på tummen är rätt ovanligt. Ändå när man ser en sådan person kan man dra slutsatsen att personen i fråga har en stark vilja och är på väg mot framgång. När det gäller kärleken betyder ringen på tummen att personen letar efter en partner.

 

Källa: Ohmygossip.fi


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory