Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Sex är nödvändigt för att DESSA TRE neurokemiska kemikalier ska frigöras i hjärnan

Sex är nödvändigt för att DESSA TRE neurokemiska kemikalier ska frigöras i hjärnan

OHMYGOSSIP – För att förstå varifrån vårt sexuella beteende kommer och hur tekniken har påverkat det, fördjupar vi oss först i neurologi i sex. Det finns tre neurokemikalier associerade med sex:

Oxytocin – det fungerar som en neurotransmittor i hjärnan hos både män och kvinnor, men påverkar kvinnor mer. Det är därför kvinnor, som har ett starkt känslomässigt band med sin partner, som har ett regelbundet sexliv. Oxytocin bildas när man rör vid varandras kroppar. Det kan bara vara en kram eller något bångstyrigt. Förmedlaren får partnern att ha tillit och törst efter att få mer. Under samlag översvämmas en kvinnas hjärna med oxytocin. Det handlar inte bara om känslor, det är kraftfull hjärnkemi.

Vasopressin – denna neurokemikalie är vanligare bland män. Vasopressin frigörs också under samlag och får män att vilja göra sängpartnern till en livspartner. Hjärnkemikalien orsakar också en känsla av ägande som är förknippad med svartsjuka. Svartsjuka ses som ett tecken på misstro och osäkerhet, men den är en skyddsreaktion orsakad av nerokemikalien som särskilt drabbar män. Några mer, andra mindre.

Dopamin – det är en så kallad bra-känsla-kemikalie. När vi gör något fascinerande, frigörs en flod av dopamin i hjärnan, åtföljd av en förhöjd sinnesstämning. Sex är den mest kraftfulla producenten av dopamin. Som en oundviklig effekt vill vi uppleva den känslan om och om igen, och dopaminbehov är förknippat med beroendeframkallande beteendemönster. Sociala medier är ett modernt exempel där gillar-tecken som mottas genom utskick frigör dopamin och motiverar till nya utskick.

Att kramas, röras vid och regelbundet sex med en trygg partner ger en känsla av välbefinnande, positiv energi och ökar humöret!

Foto; Pexels
Källa: Ohmygossip.ee


Tags assigned to this article:
DopaminOxytocinVasopressin

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory