Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Tinder tillkännager 2019 mest populära TRENDID Z-generation (födda från och med år 2000)

Tinder tillkännager 2019 mest populära TRENDID Z-generation (födda från och med år 2000)

OHMYGOSSIP – Det finns ett ökande antal ensamma hjärtan bland oss som försöker hitta en partner genom relations- och datingappar. I en snabb livsstil har till och med 18-åringar inte längre tid att träffas ansikte mot ansikte och därför går man till Tinder för att hitta en partner. Men vilken slags trender var rådande på Tinder förra året? Barnen i Z-generationen växer upp i den komplexa miljön för medie- och datoranvändning och blir ännu smartare experter på området än deras föregångare, Y-generationen.

Här är de största trenderna under det senaste året:

EMOJI – Lättskickade emojier är populära bland Tinder-användare. En av de mest populära är en karaktär som slår handen på pannan. Användningen av denna emoji i profiler ökade med 41%. Mer än hälften av Z-generationen använde ett axellyftmärke i sin profil, och var femte hade ett OK-handmärke i profilen.

STJÄRNORNA – Överraskning, överraskning, men dina texter är inte alls anonyma. Algoritmer analyserar allt du gör. Därför är det också känt att av de mest kända kvinnorna nämndes Jennifer Lopez och Jennifer Aniston i profilerna. Ariana Grande, Fleabag, Greta Thunberg och Theresa May nämndes också. Lizzo tog första plats bland Spotify-artister, som linkades av Z-generationen i sin profil.

MATTRENDER – Mat är ett ämne som intresserar de unga när det gäller något hälsosamt. Veganska korvpajer och avokado på toast är ett exempel.

TERMINOLOGI – De vanligaste orden för Z-generationen är real (verkliga, äkta), lit (söta), woke (“misslyckad”, en person med moderna liberala åsikter), stan (fan).

TRENDIGA ÄMNEN – Där den föregående generationen gillar att nämna platser de har besökt har Z-generationen uppdrag. Förutom dessa två ämnen har profilerna veganism, Brexit, Harrys och Meghans barn, ketodiet, klimatkris, Glastonbury, maraton, Boris Johnson.

LHBTQ – Antalet sexuella minoriteter och könsminoriteter ökar. 30% av människorna använde funktionen More Genders för att bestämma sitt kön, och profilerna använde 15% fler regnbågsflaggan.

Vad är Tinder?
Tinder är en datingapp som kan användas på både smarta enheter och datorer (Tinder.com).

Webbversionen fungerar för det mesta som telefonapplikationen för tjänsten. Användarna kan se olika användares foton och profiler och bestämma om de gillar personen eller inte. Om användarna ger varandra gillande (det vill säga flyttar bilden till höger), kan de starta en konversation och se om deras onlinekommunikation kan växa till något större.

Foto: Pexels
Källa: Ohmygossip.ee


Tags assigned to this article:
kärlekTinderY-generationenZ-generationen

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory