Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

UNDVIK dessa fel när du meddelar din chef att du är med barn!

UNDVIK dessa fel när du meddelar din chef att du är med barn!

OHMYGOSSIP – När du blir gravid har du framför dig ett samtal om det kommande samarbetet och planeringen av föräldraledigheten med din arbetsledare och dina arbetskamrater. Oavsett om du är den första på arbetsplatsen som får barn eller den tionde, att förmedla denna nyhet kan kännas som är pärs. Ditt första samtal med din förman om din graviditet och föräldraledighet är en viktig möjlighet att skapa förutsättningar till hur föräldraskapet kommer att påverka din karriär.

Undvik följande fel för att detta samtal skall bli så bra som möjligt ur din synpunkt.

1. Be aldrig om ursäkt för att du är med barn, och ge inte en bild av att det blir obekvämt för andra. Man tror ofta att graviditet gör kvinnan mindre produktiv och koncentrerad. I verkligheten är saken precis tvärtom. Man har konstaterat att föräldrar med minst två barn är mer produktiva än föräldrar till ett barn, och mammor är mer effektiva än kvinnor utan barn.

2. Vänta inte för länge med att meddela nyheten! Att dröja med nyheten kan sluta obekvämt för alla parter. Meddela arbetsledaren så snart som möjligt innan din mage liknar en basketboll.

3. Meddela förmannen på tu man hand. Berätta inte nyheten i samband med ett vanligt samtal med hela medarbetarskaran närvarande eller vid ett tillfälle där du måste förklara varför du undviker alkohol.

4. Om du vill att din förman respekterar dig borde du göra det samma. Han måste vara den förste som får beskedet på din arbetsplats för att kunna göra planer för din föräldraledighet. Du vill säkert prata om din stora nyhet med dina arbetskamrater som du måste kunna samarbeta med men vänta tills förmannen vet om saken. Den här typen av nyheter sprider sig överraskande snabbt.

Foto: OHMYGOSSIP
Källa: Ohmygossip.fi


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory