Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

VAD är ett astrologiskt födelsediagram eller födelsehoroskop och vilken information kan jag läsa av det?

VAD är ett astrologiskt födelsediagram eller födelsehoroskop och vilken information kan jag läsa av det?

OHMYGOSSIP – Människans födelseögonblick och -plats påverkar hela hennes framtida liv, för planeter och siffror bestämmer och förstärker eller minskar på många sätt våra senare förmågor och karaktär. Ett personligt födelsediagram kan ge information om ens egen födelsepotential i detta liv.

Vad är ett astrologiskt födelsediagram?
Födelsekartan återspeglar himmelkropparnas position vid vårt födelseögonblick och ger en antydan om de inneboende förutsättningarna och tendenserna. Ett födelsediagram är ett matematiskt noggrant astronomiskt diagram på himmelen vid en viss persons födelse (såväl som stat, organisation och annat). För detta måste du veta exakt födelsedatum, födelseår, födelsetid och geografiska koordinater för födelseorten. För varje enskild person är planeternas position på födelsetabellen helt unik.

De viktigaste indikatorerna i födelsetabellen är planeterna, som alltid finns i ett visst tecken och hus, och de sammankopplade aspekterna av dessa planeter. Vanligtvis den så kallade “horoskopen” betyder bara Solens tecken. Förutom solen innehåller dock födelsetabellen också Månen, Merkurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus och Pluto. Och dessutom andra punkter som månens Norra och Södra nod (platser där Månens väg på himlen korsar ekliptikan) och Svart måne eller Lilith (Månens apogepunkt). Alla dessa planeter och punkter finns på varje given födelsetabell i olika stjärntecken och i olika hus.

Vilka andra namn har födelsediagram?
Födelsetabell, födelsehoroskop, radix, natalt diagram.

Hur gör man ett födelsediagram?
Födelsekartan görs baserat på beräkningar med användning av efemerider (en tabell som visar de synliga positionerna för Solen, Månen, planeterna eller andra rörliga himlakroppar på himlen vid en viss tidpunkt i jordens särskilda punkt) och tabeller för astrologiska hus. Numera tar man hjälp av datorer.

Hur mycket sanning finns i astrologiska födelsediagrams påverkan på vår personlighet? Valde vår själs födelse en viss tidpunkt utifrån hur planeternas energetik var just för det ögonblicket? Kan till exempel någon av någon anledning besluta att födas när Solen är i Lejonet?
Ja, astrologiska födelsediagram påverkar vår personlighet. Energetiskt är allting sammankopplat. Det har visats, att när en atom förändras på en plats i världen, förändras omedelbart en liknande atom på en annan plats i världen genom en tydlig, energetisk koppling. Ett mönster en gång knuffats i rörelse tenderar att förbli i samma rytm, i samma mönstrets skiss. Det kräver liten eller stor ansträngning och schablon för att bryta mönstret du har skapat, och du måste skapa ett nytt mönster för att stanna kvar.

Själarna väljer födelse, födelsesättet och faktiskt även allt annat relaterat till livet. Själen väljer när och hur den ska befruktas. Den väljer sina föräldrar eller det system som tar det till världen. Den väljer födelseberättelsen för sig själv. Alla själar tar hänsyn till den astrologiska situationen de föds i, och vid födseln påverkas människan av allt omkring henne.

Vilken information finns på födelsediagrammet?
Tolkningen av födelsetabellen är en subjektiv astrologisk process och beror på astrologens förmågor och färdigheter. För att förstå födelsediagrammet på rätt sätt, måste tolkningen beakta arten av stjärntecknet i vilket planeten ligger, och huset där planeten är belägen. Dessutom bör du titta på aspekter av denna planet med avseende på andra planeter eller andra viktiga punkter på födelseskartan.

Ett personligt födelsediagram ger oss en mängd information eftersom du i den kan läsa:

1 – din karaktär, din sanna varelse,
2 – olika, möjliga lösningar på dina problem,
3 – arbete och studier som passar dig,
4 – allt relaterat till pengar (inklusive möjlighet till arv)
5 – förhållanden med din partner, vänner, kollegor eller husdjur
6 – allt om hälsa och hur man löser hälsoproblem
7 – karma och livsuppgifter
8 – lämpliga resmål och möjligheter
9 – allt om hem & familj och släktingar
10 – dina olika förmågor, hobbyer, din kreativitet
11 – ditt känsloliv, problem och lösningar
12 – allt relaterat till barn
13 – karriärmöjligheter

Sammanfattningsvis, när du känner ditt eget födelsediagram, vet du också potentialen och möjligheterna som du kan använda mycket framgångsrikt i detta liv. Astrologi hjälper dig att anpassa dig till ditt eget andliga jag, din karma, din intuition.

Foto: Pexels
Källa: Ohmygossip.eeAnnons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory