Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

VAD ska du göra när du blir bränd i solen?

VAD ska du göra när du blir bränd i solen?

OHMYGOSSIP – Förhoppningsvis vet alla hur viktigt det är att skydda sig mot solen med olika produkter eller kläder. Ibland är det svårt att undvika solbränna, och därför ger hudläkare Heather Rogers de bästa råden om vad du ska göra.

1. Lindra smärtan
För att lindra smärtan av solbränna, även för en stund, rekommenderar Rogers att du tar smärtstillande medel, tar ett kallt bad eller lägger en fuktig handduk på huden flera gånger om dagen. Se bara till att det inte känns för kallt eller varmt. När huden är bränd har kroppen sämre förmåga att kontrollera temperaturen.

2. Använd en fuktgivande kräm
Applicera en mycket vårdande kräm på den brända huden. Tidpunkten är mycket viktig – applicera krämen när huden är våt för att hjälpa den att behålla fukten bättre och läka snabbare. Applicera så ofta som möjligt.

3. Återfukta inifrån och ut
Det är förstås bra att smörja in huden, men det är lika viktigt att dricka mycket vatten. För att återställa vätskebalansen bör du dricka 8-10 glas vatten om dagen. Undvik drycker som har en uttorkande effekt – alkohol och kaffe.

4. Skada inte huden
Om huden är svårt bränd och får blåsor är det bäst att inte röra dem. Blåsor är naturliga plåster som främjar läkning. Solbrännskador som blir till blåsor ökar risken för hudcancer, och om du får dem ofta bör du få din hud undersökt.

5. Håll dig borta från solen
Detta kan tyckas självklart, men det är svårt att leva efter på semestern. Solbränd hud är ännu känsligare för UV-strålar, så se till att du alltid har en huvudbonad och kläder med dig som skyddar dig mot solen.

Foto: Janni H. (Mika Pulkkinen)
Källa: Ohmygossip.ee


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory