Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Ved, vackert väder och trädgårdsarbete

Ved, vackert väder och trädgårdsarbete

OHMYGOSSIP – Vintern är över, vädret blir bara vackrare och vackrare och det är dags för trädgårdsarbete. Jag beställde åtta kubik ved och jag har börjat stapla dem. Jag beställer varje år lös ved och efter att ha staplat den tänker jag att nästa år ska jag köpa packad ved så att jag slipper staplingen. Men när det är dags att köpa börjar jag redan på förhand tänka på priset och köper veden löst. Prisskillnaden är avsevärd – lös kostar 35 € och packad upp till 145 €.

Innan naturen blivit grön vill jag ha trädgården i ordning – löv från i höstas måste krattas, gamla torra kvistar i blomsterrabatterna klippas bort och nästa års ved få staplad för tork. Förmodligen behöver jag åtta kubik till för även om man inte skulle använda den är det bra att ha den i reserv så att veden hinner bli ordentligt torr. När man köper ny ved på våren är den användbar till hösten, men det är ännu bättre att vänta till nästkommande höst.

Jag tycker att allt naturligt är lyx. Jag gillar enkla hus på landet med luft, stora trädgårdar, ensamhet och ekologisk livsstil mycket mer än livet i en stad. Ingen makt i världen kan få mig att flytta till en rökig stad. Ju enklare och naturligare, desto bättre! Ju mindre bultar, rör, betong och stadsbuller, desto bättre! Jag föredrar spisvärme, frisk luft och tystnad och att få äta produkter från den egna trädgården. Det är kul att vara sk lantis i närheten av en stad. Den som lever på landet vet att tiden går på ett eget sätt på landet, det är helt annorlunda – mycket lugnare och trevligare. Det passar mig att inte ha bråttom och folk runt mig inte är stressade, att när jag tittar genom fönstret ser jag kronhjort, hare eller kattor och inte spårvagnar, bussar och sjufiliga vägar. Jag är naturligtvis inte helt oberoende av tiden, hur skulle jag kunna vara det när jag har två barn. Båda går i skola i stan och därför kan jag inte undvika den dagliga resan in till stan men all annan tid går efter vår egen rytm, vilket är trevligt! För övrigt sav rinner redan från björkarna! Ni som har möjlighet till det, drick av det! Björksav rensar kroppen, innehåller kraft och energi från jorden och ger er ny anda! Ni kan läsa mer om björksav HÄR.


Tags assigned to this article:
ekologisk livsstil

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory