Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

VIDEO UTBILDNING: Hur ritar man en realistisk bild av en människa med en blyertspenna + skuggning av hår, ögon och läppar

VIDEO UTBILDNING: Hur ritar man en realistisk bild av en människa med en blyertspenna + skuggning av hår, ögon och läppar

OHMYGOSSIP – Penna, radergummi, en bit av duk och A4 ritpapper kan göra underverk. En mer erfaren konstnär kan skapa ett fantastiskt konstverk med dessa få verktyg – ett handmålat porträtt. Alla som vill finslipa sina ritfärdigheter kan få hjälp från de här utbildningsvideor sammanställda av ElishevaShoshana.com, som visar på ett enkelt och lättförståeligt sätt i vilken ordning och hur man ritar och skuggar. Men först en kort översikt över blyertspennor.

Blyertspenna
När man ritar med en penna, används pennor med olika hårdhet för att uppnå visuella intryck. I det europeiska systemet betecknas pennans hårdhet med bokstäver:

H – hård (på engelska hard).
B – svart (på engelska black)
F – fin (på engelska fine point)
Standardpennan som används för skrivning är märkt HB.

I det ryska systemet ersätts H av T (твёрдый – hård på ryska) och B ersätts av M (мягкий – mjuk på ryska).

I den vänstra änden av skalan finns hårda pennor, för att rita en ljus yta och en linje, och i den högra änden är mjuka pennor, för att rita en mörk yta och en linje. 9H – HF-pennor används för teknisk ritning, HB, B – 9B för annan ritning.

Ritpapperet kan vara tjockare Vatman-papper. Det är viktigt att pappersytan är slät. Ritpapper är tjockare och tyngre än skrivpapper. Det rekommenderas inte att använda papper för akvarell eller kritor när man ritar med en blyertspenna. Ritpapperet fästs vid alla fyra hörn med en papperstejp på en hård yta. Radergummit är användbart när det är mjukt, inte repar eller fläckar papperet.

https://www.youtube.com/watch?v=x1kruihJCrg

Den som vill ha mer inspiration före handövningar hemma kommer säkert att hitta många intressanta arbeten på Instagram (sök med hashtags #pencilart #pencilartist #pencildrawings #pencildrawing #sketchdrawing #pencilsketch #pencildraw #artrealism #pencilartwork #graphitedrawing, osv.). En av mina favoriter är till exempel den självlärda estniska porträttkonstnären Helene Kupp (i Instagram kan du hitta henne under namnet @helenekupp_art). En mycket stor och fin samling av blyertsteckningar finns också i kontona @art_information och @creative_artsharing.


Kristen Stewart by @be.archi


Chris Hemsworth (Thor) by @jasminasusak


Queen Elizabeth II by @helenekupp_art


Duchess of Cambridge by @helenekupp_art


Cara Jocelyn Delevingne by @tanya_musatenko


Jennifer Lawrence by: @aymanarts

Källa: Ohmygossip.ee


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory